רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

אומלט בטטה ואגוז מוסקט

הבבטה מרגיעה ומנחמת וגם אגוז המוסקט ידוע בהשפעה שלו על מערכת העצבים כמרגיע. התוצאה היא ארוחת שעושה נעים בבטן ובלב
אומלט בטטה ואגוז מוסקט
חומרים:הכנה:
בטטה קטנה-בינונית
2 ביצי חופש
חצי כפית אגוז מוסקט (רצוי שגירדתם בעצמכם עם פומפייה קטנה)
שמן קוקוס בכבישה קרה
מלח ופלפל שחור 
קולפים את הבטטה ומגרדים בפומפייה גסה
מאדים את הבטטה המגורדת במחבת טובה ללא שמן, עד שהיא מתחילה קצת להתרכך. אם זה מתחיל להישרף ולהידבק - אפשר להוסיף מעט מיים.
כדי לא לשרוף את השמן, מוסיפים אותו רק אחרי שהבטטה התרככה. אבל שימו לב לא להוסיף אותו כשהמחבת כבר לוהטת. לכן כדאי להנמיך את הלהבה ולהסיר לכמה דקות את המחבת מהאש כדי לתת לה להצטנן. כשהמחבת הצטננה מעט, מחזירים חזרה ואז מוסיפים מעט שמן קוקוס (ככפית) ומערבבים.

אידוי במיים. חוסך זמן חימום של שמן

בינתיים טורפים שתי ביצים בקערה, מוסיפים להן את הבטטה המאודה והתבלינים ומערבבים. טועמים קלות עם האצבע לוודא שלא חסר אגוז מוסקט, כי זה הקטע של האומלט הזה.
שמים עוד קצת שמן קוקוס על המחבת ושופכים את התערובת.
לקבלת אומלטים עגולים ויפים אפשר להשתמש ברינגים. ואפשר גם סתם ככה לשפוך את התערובת במחבת ולקבל אומלט גדול ועסיסי.

טעים מאוד עם סלט ירוק רענן לארוחת ערב למשל. אפשר להוסיף קצת יוגורט ליד או טחינה 

מצוין לפיטה
מצוין לוואטה
לקאפה - במתינות ולהוסיף הרבה יותר פלפל שחור ואגוז מוסקט 
share
עוד מתכונים: