רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

אומלט שיבולת שועל, בננה ומייפל

ארוחת בוקר או ארוחת נשנוש מתוקה. אפשר לשחק עם הטעמים לכל מיני כיוונים
אומלט שיבולת שועל, בננה ומייפל
  חומרים למנה אחת:       הכנה:  
 

1-2 ביצי חופש (תלוי כמה אתם רעבים)

מעט מיים/חלב שקדים/אורז/שיבולת שועל/חלב עזים. כרבע כוס

3 כפות קוואקר טחון או קוואקר דק קנוי

מעט תמצית וניל

כפית מייפל (אפשר גם סילאן או לתת אורז)

בננה מעוכה 

כף שמן קוקוס לטיגון

מעט קינמון לתיבול - אופציונלי

     

טורפים את הביצה היטב עם המיים או החלב. מוסיפים את כל שאר החומרים מלבד שמן הקוקוס.

מחממים מחבת ומטגנים קלות עם שמן הקוקוס עד להזהבה, הופכים לצד השני.

מגישים עם מייפל ואגוזי מלך או שקדים או כל אגוז אחר שחביב עליכם.

 

אפשר גם לא להכניס את הבננה לבלילה ולאכול את האומלט עם פרוסות בננה מלמעלה, בתוספת זיגוג מייפל.

 

אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד קצת נוזלים, או ביצה נוספת.

 

למי שמתעצל לטחון את הקוואקר - ניתן לקנות מראש את הקוואקר הדק ולוותר על הטחינה אולם קחו בחשבון שעם הקוואקר הטחון האומלט יוצא אחיד וטוב יותר

למי שרוצה להגדיל כמויות: מנסיונותי, על כל ביצה (טרופה עם מיים) נכנסות 3-4 כפות קוואקר

 

לוואטה - להוסיף קינמון

לפיטה - ללא קינמון. אפשר להוסיף הל

לקאפה - כדאי להשמיט את הבננה ולהשתמש במיים במקום בחלב. וכמובן לתבל בקינמון

 

לגרסה המלוחה של אומלט שיבולת שועל

 

 
share
עוד מתכונים: