רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

אומלט שיבולת שועל

למעשה אפשר לומר שזה סוג של מצה בריי, רק עם שיבולת שועל ועוד הרבה דברים טובים. ואפשר גם בגרסה מתוקה
אומלט שיבולת שועל
 חומרים למנה אחת:   הכנה: 
 

1-2 ביצי חופש (תלוי כמה אתם רעבים)

3-4 כפות שיבולת שועל (קוואקר) טחונה במטחנה קטנה או מטחנת תבלינים

מעט מיים (כרבע כוס)

עלים ירוקים קצוצים לפי טעמכם - פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום

כף שמן קוקוס או זית לטיגון

כפית חרדל דיז'ון גרגירים - אופציונלי

מעט כמון - אופציונלי

מלח ופלפל לפי הטעם

   

טורפים את הביצים עם מעט מיים, מוסיפים את כל יתר החומרים, מלבד השמן, מערבבים וטועמים לבדוק שלא חסר שום דבר.

מחממים מעט שמן במחבת, שופכים את הבלילה ומשטחים עם כף ליצירת מעין חביתה גדולה. לאחר מספר דקות, כשמזהיב, הופכים לצד השני.

וזהו - האומלט מוכן.

 

אפשר להכניס בפנים בעצם כמעט כל מה שרוצים - קישוא מגורד, בטטה, מנגולד, תרד. זה טעים, מזין ומשביע ואם גם מכינים סלט קטן ליד זה כבר ממש ארוחה.

אני מכינה את האומלט הזה גם בגרסה מתוקה

 

למי שמתעצל לטחון את הקוואקר - ניתן לקנות מראש את הקוואקר הדק ולוותר על הטחינה אולם קחו בחשבון שעם הקוואקר הטחון האומלט יוצא אחיד וטוב יותר

 

למי שרוצה להגדיל כמויות: מנסיונותי, על כל ביצה (טרופה במיים) נכנסות 3-4 כפות קוואקר

 

אם הבלילה יצאה סמיכה מדי, ניתן להוסיף עוד קצת מיים או ביצה נוספת

 

לוואטה - כדאי להוסיף בטטה או קישוא

לקאפה - עם הרבה עלים ירוקים ואקסטרה תיבול

לפיטה - פחות מהחרדל, יותר עלים

 

 

 
share
עוד מתכונים: