רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

ארטיק מנגו

ארטיק מנגו מושלם. נימוח ורך ומתוק מטעם עצמו
ארטיק מנגו
  חומרים:       הכנה:  
 

 

2-3 מנגו


חצי כוס חלב קוקוס איכותי ונקי מחומרים משמרים


2 כפות שקדיה


2 כפות סירופ מייפל/סילאן/לתת אורז - אופציונלי לחלוטין. המנגו מספיק מתוק.


תוספות אפשריות: רבע כפית הל/חצי כפית תמצית וניל/ליקר פירות כלשהו

     

 

מנקים את המנגו ומחלצים כמה שיותר "בשר"


מכניסים לבלנדר עם כל שאר החומרים, טוחנים ומוזגים לתוך תבניות להכנת ארטיקים או בתוך תבניות סיליקון. נועצים מקל ומכניסים להקפאה.

 

מקלות עץ ניתן לקנות באריזות גדולות בחנויות לעוגות יומולדת.

אם בא לכם להכין קינוח שייראה אלגנטי, אפשר להשתמש במקל קינמון במקום במקל עץ. 

 

אם הארטיקים מיועדים גם לילדים, בייחוד כאלה שלא רגילים לממתקים טבעיים, כדאי להמתיק

 

 

הערות:

יותר שקדיה - הארטיק יהיה יותר "חלבי" ועשיר
פחות שקדיה - יותר לכיוון סורבה
לארטיק "קל" יותר - אפשר להמיר את החלב קוקוס בחלב שקדים-אורז

 

 

 

לקאפה - פחות מתאים. אפשר קצת "לחמם" את הארטיק עם אקסטרה הל טחון או אפילו קינמון
לוואטה - להוסיף יותר שקדיה וגם כאן תבלינים יועילו
מצוין לפיטה

 
share
עוד מתכונים: