רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

באטר מילק / Butter milk

משקה יוגורט שההודים נוהגים לשתות עם סיום הארוחה, בכמות קטנה. מסייע לעיכול תקין. טוב גם במצבים של שלשול או צואה רכה, חוסר ספיגה או טחורים
באטר מילק / Butter milk
  חומרים:       הכנה:  
 

 

(למנה אחת):

שליש גביע יוגורט ביו (ללא תוספות וללא המתקה)

מיים (פי שלושה מכמות היוגורט)

שמינית כפית זרעי כמון/זרעי כוסברה (או גם וגם)

שמינית אבקת ג'ינג'ר יבש

מעט מלח סלעים

     

 

בשייקר ידני (או בצנצנת זכוכית סגורה) משקשקים את כל החומרים למשך מספר דקות, עד שמתקבל קצף. אלמנט השקשוק כאן הוא קריטי, משום שהוא זה שמעניק למשקה את ההשפעה התרפויטית שלו על מערכת העיכול.


אפשר גם להכין את הבאטר מילק בבלנדר חשמלי, אך זה פחות מומלץ.

באטר מילק הוא סוג של תרופה.  טוב לאנשים עם בעיות עיכול, שלשולים או טחורים

 

 

 

ואטה יכולים להוסיף מעט מיץ לימון ותבלינים (זרעי כמון, ג'ינג'ר, מלח סלעים)

פיטה יכולים להוסיף מעט סוכר או מייפל, הל וזרעי כוסברה.

קאפה יכולים להוסיף מעט דבש, פלפל שחור וג'ינג'ר
 

 

 

 
share
עוד מתכונים: