רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

בראוניז בטטה

נימוחים ורכים. לא לאנשים מקובעים מחשבתית. באופן כללי, מומלץ להסתיר את עניין הבטטה ולספר רק אחרי שטועמים. היתרון: אין כאן קמח, כך שזה מצוין לרגישים לגלוטן. וגם אין ביצים.
בראוניז בטטה
  חומרים:       הכנה:  
  כ-500 גר' בטטות (2-3 קטנים או אחת ענקית)
3/4 כוס קמח אורז
7-10 תמרים מג'הול לחים. לי באופן אישי 7 תמרים זה מספיק מתוק
4 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר איכותי
כפית תמצית וניל ו/או כפית שתיים ליקר אמרטו או ליקר אחר
גרידת תפוז מתפוז אחד - אם אתם אוהבים את השילוב של תפוזים ושוקולד
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים דק (להקפיד - אחרת הם "ישברו" את הבראוניז) 
     

קולפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומניחים בשושנת אידוי או בסיר אידוי. חשוב לא לבשל את הבטטה במיים, כי אז היא תהיה נוזלית מדי. ובכל מקרה, אידוי תמיד עדיף, מפני שכך מאבדים פחות חומרי הזנה מהירק.

ממיסים את השוקולד על האש, בתוך כלי קטן שיושב בתוך סיר מיים רותחים (באן מרי), מוסיפים לו את הקקאו ומערבבים עד להמסה.

מגלענים את התמרים ומכניסים למעבד מזון יחד עם כל שאר המרכיבים. טוחנים מספר דקות עד שמתקבלת תערובת נימוחה ורכה. טועמים לבדוק אם חסר משהו נוסף - אולי עוד תמר-שניים, עוד קצת גרידת לימון.

 מניחים נייר אפייה על גבי מגש שופכים את התערובת.

אופים כ-25-30 דק', עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יובש. מניחים טוב טוב להצטנן ואז פורסים לריבועים.  

[caption id="attachment_1441" align="aligncenter" width="488"] לא לאנשים מקובעים מחשבתית[/caption]

* אם אין באמתחתכם מעבד מזון זמין, אפשר להשתמש בסילאן או מייפל איכותי במקום בתמרים שלמים ואז למעוך ידנית (בקלות) את הבטטה המאודה. במידה והעיסה תצא נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח אורז. היתרון בשימוש בתמרים הוא בכך שהם "מדביקים" טובים.

מתאים לפיטה
מתאים לוואטה
לקאפה - פחות מתאים. קאפה יכולים להפחית במתיקות, להמיר את קמח האורז בקמח כוסמת ולהמעיט או להשמיט את האגוזים.  

 
share
עוד מתכונים: