רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

גלידת בננות והל

בלי חלב ובלי סוכר, נימוחה ורכה וטעימה
גלידת בננות והל
  חומרים:       הכנה:  
 

4-5 בננות קלופות, חתוכות וקפואות

רבע כוס קאשיו לא קלוי מושרה למשך כמה שעות במיים (לא חובה להשרות אבל כדאי)

רבע כפית הל טחון

מעט תמצית וניל טבעית (לא חובה) 

מעט מי ורדים 

אפשר כמובן להוסיף פירות קפואים נוספים כמו אפרסק או שזיף  
 
לטעמי הגלידה מתוקה מספיק מהקאשיו והבננות אבל מי שרוצה המתקה נוספת יכול להוסיף 1-3 כפות סילאן/מייפל/דבש 

לקישוט:

פקאנים/ פולי קקאו/ אגוזי מלך/ פירות יער/ סירופ מיייפל

 

     

בשביל להכין את הגלידה הטבעונית הפשוטה הזאת צריך לדאוג שתמיד יהיו במקפיא בננות קלופות וחתוכות.

מכניסים לבלנדר את הבננות הקפואות יחד עם שאר החומרים ומבלנדרים למשך כ-7-8 דקות. אם הבלנדר מתקשה אפשר להוסיף מעט מיים או חלב אורז/שקדים/סויה. התוצאה המתקבלת נראית לחלוטין כמו גלידה. יוצקים בכלי הגשה ומקשטים.

אם הוספתם נוזל כלשהו ייתכן ותצטרכו לאחר שמזגתם לכלי ההגשה להכניס שוב למקפיא לכרבע שעה.  

אפשר כמובן להוסיף פירות קפואים נוספים או להמיר את  הקאשיו בשקדים קלופים ומושרים  


מצוין לפיטה
פחות טוב לקאפה ולוואטה
ואטה - להוסיף אקסטרה אגוזים 
קאפה - להפחית אגוזים 
לא מומלץ לאכול את הגלידה כשהיא קפואה לחלוטין. מומלץ להניח לה להפשיר מעט 


 

 
share
עוד מתכונים: