רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

גרגירי חומוס עם חוביזה ותרד

חוביזה היא פצצת ברזל ואפשר למצוא אותה בכל מקום, גם בעיר. היא גדלה אמנם רק בחורף אבל אפשר להכין את המנה הזאת עם עוד הרבה עלים ירוקים אחרים
גרגירי חומוס עם חוביזה ותרד
  חומרים:       הכנה:  
 

 

כוס חומוס מושרה ללילה


צרור תרד טרי או מנגולד


חופן חוביזה (לא חובה)


בצל בינוני


עגבניה בשלה חתוכה 


2-3 שיני שום


2-3 כפות רסק עגבניות איכותי


מעט שמן זית


תבלינים: כורכום, זרעי כוסברה טחונים/כתושים, כמון, מלח ופלפל שחור

     

 

מבשלים את החומוס עד לריכוך. שוטפים ומניחים בצד. אפשר גם להנביט אותו. פשוט להשאיר במסננת, לאחר ההשריה, יום יומיים נוספים ורק לשטוף במיים במידה והתייבש.


שוטפים את הירק וחותכים עם הידיים לחתיכות גדולות (מכיוון שזה במילא מאוד מצטמק) אפשר להוסיף כל עלה ירוק שאתם אוהבים - שמיר, כוסברה, פטרוזיליה


מזהיבים את הבצל עם מעט שמן זית (אפשר גם עם גהי או שמן קוקוס), מוסיפים את התבלינים, השום והעגבניה ומערבבים. 


מוסיפים את החומוס המבושל, את רסק העגבניות ומוסיפים כחצי כוס מים.

 

מבשלים כ-20 דקות עם מכסה, עד שהרוטב מסמיך וכל החומוסים נעשו אדמדמים.


רק בשלב הזה מוסיפים את העלים הירוקים. מבשלים עוד מספר דקות ומורידים מהאש.

את העלים הירוקים מכניסים רגע לפני הסיום

את העלים הירוקים מכניסים רגע לפני הסיום

 


טעים עם אורז מלא או כל דגן אחר.

 



מצוין לקאפה
מצוין לפיטה
לוואטה - לא מתאים 

 

 

share
עוד מתכונים: