רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

גריסי פנינה עם חוביזה

מנה ירוקה בשתי דקות. את החוביזה קוטפים בחורף (הכי כדאי) או קונים אצל שכנינו הערבים. טעים עם כל דגן. אפשר גם להכניס אותה לשייקים ירוקים
חוביזה עם שמן זית ולימון
חומרים:הכנה:
חופן גדול של עלי חוביזה טריים
כוס גריסי פנינה
בצל  
מעט שמן זית
לימון
מלח ופלפל 
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את גריסי הפנינה. מתבלים ומכסים בשתי כוסות מיים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.  אפשר לבשל את גריסי הפנינה גם בלי הבצל - אבל בעיני זה מוסיף !

לאחר כ-20-30 דקות גריסי הפנינה יהיו מוכנים.  

חולטים את עלי החוביזה במיים רותחים למשך 3-5 דקות. מניחים במסננת ונותנים לנוזלים להגיר.

מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל, מניחים חופן ירוק מעל גריסי הפנינה ואוכלים      


מצוין לקאפה ולפיטה
לוואטה - עדיף עם דגן אחר, כמו למשל אורז     

 
share
עוד מתכונים: