רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

דאל עדשים כתומות

מנה הודית קלאסית, משביעה וטעימה. עתירת תבלינים ולכן גם קלה לעיכול. ניתן להכין גם עם מאש/עדשים חומות/שחורות
דאל עדשים כתומות
  חומרים ל-3-4 מנות:       הכנה:  
 

 כוס עדשים כתומות מושרות (לילה או כמה שעות)

2 עגבניות בשלות מגורדות בפומפיה

בצל גדול קצוץ דק

3-4 שיני שום כתושות

שמן זית או גהי

כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית כמון טחון

כפית שטוחה כורכום

4-5 עלי קארי, טרי או יבש

כפית זרעי חרדל שחורים

2-3 פלפל אנגלי

אצבע של ג'ינג'ר טרי כתוש/מגורד בפומפיה קטנה 

2-4 תרמילי הל פתוחים

כפית סוכר חום/ג'אגרי

מיץ מחצי לימון

מלח סלעים, פלפל שחור

צ'ילי (במידה ואתם אוהבים חריף).

חופן כוסברה קצוצה

בתום הבישול: רבע כפית הל טחון, רבע כפית מוסקט טחון

     

 שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עד לריכוך עם חצי כפית מלח. מסירים את הקצף הלבן מלמעלה. לא מסננים את המיים.

 

במחבת מחממים מעט שמן זית או גהי. כשהשמן חם מוסיפים את זרעי החרדל, והפלפל האנגלי ו"פותחים" אותם לדקה-שתיים. מוסיפים את השום והג'ינג'ר הכתושים, ולאחר כמה דקות מוסיפים את הבצל הקצוץ דק. מבשלים עד להזהבה ומוסיפים את העגבניות. בשלב זה מוסיפים את הכמון, הזרעי כוסברה, תרמילי ההל,  הכורכום ומיץ הלימון. מבשלים את כל התערובת כרבע שעה.

 

מוסיפים את תכולת המחבת לתוך סיר העדשים (עם מי הבישול). מבשלים כעשרים דקות עם מכסה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך - ניתן להוסיף עוד כמון וזרעי כוסברה.

 

רגע לפני שמורידים מהאש מוסיפים הל טחון ומוסקט טחון ואת הכוסברה הקצוצה. מגישים עם אורז בסמטי לבן או צהוב (עם כורכום)

 

מתאים לכל הדושות

לפיטה - פחות פלפל שחור, פלפל אנגלי וצ'ילי. כדאי להכין עם גהי

קאפה - יותר מהתבלינים החריפים: צ'ילי, זרעי חרדל ופלפל שחור ואנגלי

ואטה - להוסיף בהגשה גהי. להמעיט בתבלינים החריפים. יותר ג'ינג'ר וכמון

 

 
share
עוד מתכונים: