רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

דייסת סולת טעימה

דייסת בוקר טעימה שיכולה לשמש גם כקינוח. גרסה מתונה ל-Halva ההודית, ממתק סולת עשיר. טעים עם כף יוגורט מלמעלה
דייסת סולת טעימה
  חומרים:       הכנה:  
 

חצי כוס סולת מלאה

כוס מים או יותר (או חלב אורז/שקדים)

כף גהי או שמן קוקוס

רבע כפית הל טחון

 חופן צימוקים כהים וקאשיו (או שקדים קלופים)

המתקה: סילאן, מייפל, דבש (לאחר הבישול) או סוכר קנים

     

ממיסים את הגהי או השמן בסיר, מוסיפים את הסולת וקולים לשתיים-שלוש דקות. מוסיפים את הצימוקים והמים ומבשלים מספר דקות, עד שהדייסה מוכנה. מאחר והסולת סופחת הרבה נוזלים במהירות כדאי לעמוד ליד הסיר ולהוסיף נוזלים עם צריך. את ההל מומלץ להוסיף אחרון, שלא יאבד מהארומה שלו.

אם בוחרים להמתיק בסוכר – יש להוסיפו במהלך הבישול. אם לא, ניתן להניח על הצלחת את הדייסה ולזגג מלמעלה מעט סילאן, דבש או מולסה ולפזר שקדים קלופים.  קחו בחשבון שהצימוקים גם הם מתוקים כך שלא חובה להמתיק כלל.

טעים מאוד עם כף יוגורט ממותק עם מעט סילאן או דבש

קאפה - במתינות וללא תוספת היוגורט. המתקה מומלצת - דבש
פיטה וואטה - מומלץ  

 
share
עוד מתכונים: