רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

דייסת קוקו

דייסת דגנים מקרוביוטית. מזינה ומחזקת. טובה לחימום הגוף. מתאימה מאוד למי שסובל מעודף קור ולחות. אפשר לשחק עם הדגנים ולהתאים את הדייסה לכל הטיפוסים
דייסת קוקו
 חומרים:   הכנה: 
 כוס אורז מלא עגול
כוס אורז מתוק (זן של אורז. תמצאו אותו בחנויות טבע) 
חצי כוס גרגירי שיבולת שועל שלמים
חצי כוס שומשום מלא
   קולים את כל אחד מהמרכיבים בסיר או מחבת (ללא שמן) למספר דקות, עד להשחמה קלה מאוד ומניחים בצד להצטנן. את השומשום קולים ל-2-3 דקות בלבד. זהירות, הוא נשרף בקלות.

כשכולם הצטננו מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים לצנצנת זכוכית אטומה. כשרוצים לאכול מהדייסה טוחנים 3-4 כפות במטחנת תבלינים או בלנדר קטן ואת האבקה שהתקבלה מבשלים עם מיים, כמו דייסה. משך הבישול כ-10 דקות.

בשלב הזה אפשר להוסיף כל מה שאוהבים:

לגרסה מתוקה אפשר לבשל עם צימוקים, תמרים, דבלים, משמשים ועוד. ועל הצלחת  לקשט עם שקדים, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, פרי טרי ועוד. כדאי להמתיק את הדייסה על ידי בישול עם פירות יבשים אבל אפשר כמובן גם להוסיף מייפל, סילאן או דבש.

לגרסה מלוחה אפשר להוסיף קצת מלח או רוטב סויה ולצרף גם ירק מגורר כמו בטטה או דלעת.

אפשר לשחק עם הדגנים ולהחליפם או לגוון עם דגנים אחרים.

מצוין לקאפה 
לפיטה: להחליף את האורז העגול באורז בסמטי מלא ובמקום שיבולת שועל להוסיף גריסי פנינה  
לוואטה:  להגדיל את כמות השומשום לכוס מלאה       
 
share
עוד מתכונים: