רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

חלב אורז

חלב טבעוני טעים וקל לעיכול. אפס אחוז לקטוז
חלב אורז
  חומרים:       הכנה:  
 

 

להכנת ליטר חלב:

 

כוס אורז בסמטי לבן או בסמטי מלא מבושל

4 כוסות מים

 

מעט תמצית וניל (אופציונלי)

 

מעט סילאן/לתת אורז/סטיוויה/דבש/סירופ מייפל - תלוי כמה מתקתק אתם רוצים את החלב. אפשר גם לוותר לחלוטין על המתקה

     

 

מבשלים את האורז כרגיל ומניחים להצטנן.

מכניסים לבלנדר את כל החומרים וטוחנים היטב. מסננים דרך בד כותנה (חיתול עובד הכי טוב) או מסננת דקה.

ניתן גם להניח את התערובת למשך כמה שעות ולתת למשקעים לשקוע ואז לשפוך את החלב בעדינות לכלי חדש.

 

חלב אורז

 

לקבלת חלב אורז בטעם בננה – מוסיפים בננה בשלה לבלנדר. אפשר להוסיף גם תמר שלם, רק קחו בחשבון שזה יצבע מעט את החלב בצבע חום.

היחס להכנת החלב הוא 4 כוסות מיים לכוס אורז. אם רוצים חלב סמיך ועשיר יותר אפשר להקטין את כמות המיים.

מהשאריות שנותרות לאחר הסינון אפשר להכין דייסת אורז מתקתקה או להוסיף לפשטידה כחומר עיבוי.  

טוב לכל הדושות.
קאפה - אפשר לוותר על ההמתקה

 

חלב אורז


 

 
share
עוד מתכונים: