רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

חלב שקדים

בשביל חלב צחור ולבן וגם קל יותר לעיכול כדאי להשתמש בשקדים קלופים. לשקדים יש איכות מצננת, מה שהופך את החלב הזה מצוין למי שסובל מעודף חום. מהשאריות מכינים 'גבינה' טעימה
חלב שקדים
  חומרים:       הכנה:  
 

 

כוס שקדים מושרים ללילה (או לכמה שעות)

 

2 כוסות מים

 

מעט תמצית וניל


המתקה אופציונלית: דבש, סילאן, סטיוויה, לתת אורז. 

 

     

 

מכניסים את השקדים המושרים והמים לבלנדר וטוחנים היטב. מסננים דרך בד חיתול, ממתיקים ומוסיפים את תמצית הוניל ושומרים במקרר.

ההשריה חשובה משתי סיבות: היא גם מרככת את השקדים וגם גורמת לניטרול של החומצה הפיטית (phytic acid), שמעכבת ספיגה של סידן, ברזל ומינרלים נוספים. לכן תמיד, לא רק כשמכינים חלב שקדים, כדאי להשרות אותם. כל זה תקף לגבי כל האגוזים והגרעינים. 

כדאי להשרות את כל האגוזים וזרעים

 

לקיצור התהליך: אפשר להשתמש בשקדיה (ממרח שקדים).

בשביל חלב מדולל יותר ניתן להגדיל את כמות המים.

אפשר להכין חצי חלב שקדים וחצי חלב אורז. מתקבל חלב עשיר במיוחד.

את עיסת השקדים שנותרת לאחר הסינון לא זורקים! אפשר להכין ממנה 'גבינה' טבעונית טעימה. מוסיפים שמן זית, מעט מלח וקצת עלי זעתר טריים או מיובשים או כל תיבול אחר ויש גבינה. אחרי כמה ימים היא אפילו משתבחת 


מתאים לשלוש הדושות
קאפה - במתינות ורצוי ללא המתקה נוספת 

 

חלב שקדים

 

 

 
share
עוד מתכונים: