רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

טופו מאסאלה

מבוסס על המנה המפורסמת פאניר מסאלה, רק שבמקום הפאניר, הגבינה, יש טופו. הדרך הכי עסיסית ומפנקת לאכול טופו, ששוחה ברוטב פיקנטי אדמדמם
טופו מאסאלה
  חומרים ל-3-4 מנות       הכנה:  
 

חבילת טופו קשה

4-5 שיני שום

2 בצלים גדולים

4 עגבניות בשלות מגורדות בפומפיה (או עגבניות חתוכות muti למשל)

חתיכת ג'ינג'ר טרי (כס"מ וחצי) מגורד בפומפיה דקה.

5-6 כפות שמן - זרעי ענבים או חמניות בכבישה קרה או קוקוס

כוס מיים

תבלינים:

2 כפיות תערובת גאראם מאסאלה איכותית

כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית שטוחה כורכום

פלפל ירוק חריף/צ'ילי - אופציונלי

חופן כוסברה טרייה קצוצה לקישוט

כפית מלח או לפי הטעם

חצי כוס קרם קוקוס - אופציונלי. למי שרוצה "לקרר" קצת את המנה ולעשות אותה יותר קרמית

קאשיו קלוי - לתוספת קישוט, למי שרוצה מנה חגיגית

     

חותכים את הטופו לקוביות ומזהיבים אותו במחבת עם מעט שמן. מניחים בצד.

אם יש לכם בלנדר מוט או מג'ימיקס - מכניסים את הבצל, השום והג'ינג'ר וטוחנים למחית חלקה. אפשר להוסיף מעט שמן כדי שיהיה קל יותר לטחון.

 

(אם אין: קוצצים את הבצל דק מאוד מאוד. את השום כותשים ואת הג'ינג'ר מגדרדים בפומפיה).

 

את המחית שהתקבלה מכניסים לסיר עם שמן ומזהיבים לכמה דקות. מוספים את זרעי הכוסברה הטחונים, הכורכום והפלפל החריף (אם רוצים) ומערבבים שלא יידבק. 

 

מוסיפים את העגבניות ומערבבים. ממליחים ומוסיפים את הגראם מסאלה. כשכל התערובת נראית הומוגנית, מוסיפים כוס מיים ומבשלים כ-40 דקות. לאחר כ-20 דקות בערך מכניסים את קוביות הטופו המוזהבות.

 

אם אתם רוצים להעשיר את הרוטב ובעיקר מעט לקרר אותו, בעשר דקות האחרונות מוסיפים קרם קוקוס. אפשר גם הרבה יותר מחצי כוס, לפי טעמכם. אפשר גם להתפרע עם שמנת מתוקה לבישול.

 

מקשטים עם כוסברה טרייה קצוצה, שגם היא מקררת ומאזנת את החריפות ובקאשיו קלוי - אופציונלי. אפשר גם שקדים קלופים.

 

הכי טעים עם אורז בסמטי לבן, נקי, שיספוג לתוכו את עומק התבלינים. 

 

לוואטה - מצוין. חם וארומטי. אפשר יותר שום ובצל. פחות כוסברה

לפיטה - להימנע מהפלפל החריף. כדאי להוסיף קרם קוקוס, שיקרר מעט את המנה והרבה כוסברה

לקאפה - להוסיף הרבה פלפל חריף. ללא קרם קוקוס

 

 
share
עוד מתכונים: