רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

'טחינה' שקדים

המתכון הזה מיועד לכל מי שצריך להימנע מאכילת שומשום (למשל הסובלים ממחלות עור) אבל מתקשה לוותר על טחינה. הפתרון: טחינה משקדיה, ממרח שקדים טחונים
חומרים:הכנה:

רבע כוס שקדיה

1-2 שיני שום כתושות

מעט שמן זית

מלח סלעים ופלפל שחור

מים

מערבבים את השקדיה עם מים בעזרת מטרפה או מזלג, מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ומעט שמן זית. אפשר גם להכניס את כל החומרים לבלנדר.

תוספת: עלים ירוקים כמו כוסברה/פטרוזיליה/רוקט.
 

טעים על תבשילים, סלט או ירקות אפויים (בייחוד על דלעת או בטטה) או בסנדביץ.

אפשר להכין ממרח שקדים לבד בקלי קלות: משרים שקדים במיים למשך הלילה. מסירים את הקליפה (או שקונים שקדים קלופים) וטוחנים בבלנדר עם שאר המרכיבים 

מגביר קאפה
טוב לפיטה וואטה. לפיטה - להפחית בכמות השום (שגם הוא אינו מיטיב עם העור)

share
עוד מתכונים: