רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

לימונים כבושים

השדרוג האולטימטיבי לכל תבשיל שהוא וגם לכל סנדביץ. יתרון נוסף: בקליפת הלימון יש חומר בשם פוליקוסנול שמוריד כולסטרול !
לימונים כבושים

חומרים:

הכנה:

קילו לימונים שטופים וחתוכים לרבעים

 

חצי כוס מלח סלעים

 

6-7 שיני שום קלופות

 

2 כפות כרכום

 

כף זרעי כוסברה  (לא חובה)

 

2-3 גבעולי טימין (לא חובה)

 

חצי כוס שמן זית (או יותר)

 

מיץ לימון לכיסוי הלימונים

חותכים את הלימונים לרבעים ומעסים אותם היטב עם המלח והתבלינים.

 

מעקרים צנצנת זכוכית ומכניסים לתוכה את הלימונים עם השום והתבלינים וסוגרים ומניחים לארבעה ימים, עד שייצא מהלימונים מספיק מיץ לימון.

 

לאחר ארבעה ימים פותחים את הצנצנת ומוסיפים מיץ לימון סחוט טרי עד לכיסוי כל הלימונים ולבסוף גם חצי כוס שמן זית. מוודאים שכל הלימונים מכוסים היטב, סוגרים שוב את הצנצנת ומניחים לה למשך שבועיים-שלושה.

 

 

טעים כתוספת לתבשילי אורז, קיצ'רי או לסנדוויצ'ים.

איך מעקרים?

מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים לתוכו את צנצנת הזכוכית והמכסה למספר דקות, מוציאים ומניחים להתייבש. דרך נוספת: להכניס לתנור חם. שימו לב שאין גומייה במכסה או כל דבר אחר שעשוי להינמס או להישרף


לפיטה וקאפה - במתינות רבה
לוואטה - טוב

share
עוד מתכונים: