רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

כדורי תאנים והל

מתוק נעים, מרגיע וסאטווי. יכול לשמש כארוחת בוקר קלילה כשממהרים
כדורי תאנים והל
  חומרים ל-20-30 כדורים, תלוי בגודל:       הכנה:  
 

 

10 דבלים

 

כוס שקדים מושרים

 

חצי כוס שקדים לא מושרים

 

חצי כוס שיבולת שועל טחונה לאבקה

 

חצי כפית הל טחון (או יותר אם אוהבים)

 

מעט מיים/חלב שקדים/חלב אורז - במידה וצריך קצת נוזלים

 

גרידת תפוז משני תפוזים. לשמור חצי לקישוט

 

כפית תמצית וניל איכותית

 

חצי כפית תמצית ורדים איכותית. לא חובה

     

 

משרים את השקדים והדבלים לכמה שעות בקערה עם מיים. אפשר גם ללילה שלם. אם אין זמן להשרות - אפשר גם בלי. זה מקל על העיבוד

 

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון/בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. במידה וסמיך ויבש מדי, להוסיף מעט חלב או מיים. במידה ונוזלי מדי, להוסיף עוד קצת שיבולת שועל טחונה. אם לא מתוק מספיק לטעמכם, תוסיפו עוד כמה דבלים

 

קורצים עיגולים.

 

ומכינים את הקישוט: טוחנים שקדים לא מושרים לאבקה גסה ומערבבים עם מחצית מגרידת התפוז. מגלגלים את הכדורים בתוך התערובת.

 

מאחסנים במקרר.

 

ניתן גם להכין גליל ארוך ולעטוף בניילון נצמד, להכניס לכמה שעות למקרר, להוציא, לגלגל בתערובת קישוט ואז לפרוס לפרוסות.

 

 

 

לפיטה - מצוין

לוואטה - מצוין. אפשר להוסיף ג'ינג'ר, בייחוד לסובלים מקור

לקאפה - כדאי לחמם קצת ולהוסיף ג'ינג'ר

 

 

 

 
share
עוד מתכונים: