רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

לביבות בטטה ודוחן

מתכון מהגן האנתרופוסופי של הבת שלי. ושם הן הלהיט של יום רביעי (יום הדוחן). אז אם ילדים מתים עליהן, יש סיכוי סביר שגם אתם
לביבות בטטה ודוחן
  חומרים:       הכנה:  
 

 

כוס דוחן. שטוף היטב מספר פעמים. אם מסתדר לכם גם להשרות לשעה-שעתיים, עדיף

 

בטטה גדולה

 

3 גזרים

 

בצל מגורד בפומפייה או טחון בבלנדר מוט או קצוץ ממש דק

 

חצי כפית כמון

 

כפית כורכום

 

כפית מלח או פחות

     

 

אחרי ששוטפים היטב את הדוחן (זה מוציא ממנו טעם לוואי מעט מריר שלעתים עשוי להיות לו) מבשלים אותו בסיר עם 2.5 כוסות מים.

 

מאדים את הבטטה עד לריכוך

 

מגררים את הגזרים בפומפייה דקה וגם את הבצל

 

מערבבים את כל החומרים יחד עם הדוחן המבושל. טועמים לבדוק שלא חסר כלום.

 

יוצרים לביבות ומניחים על גבי נייר אפייה. מורחים עם מברשת מעט שמן זית על כל לביבה.

 

אופים כחצי שעה ב-180 מעלות

 

 

 

השילוב של הבטטה הלחה והדוחן היבש הופך אותן למאוזנות יחסית ולכן מתאימות לכולם.

 

לוואטה - אפשר להגדיל את כמות הבטטה

לפיטה - מצויין

לקאפה - אפשר להגדיל את הדוחן על חשבון הבטטה. להוסיף יותר כורכום גם פלפל שחור

 

 
share
עוד מתכונים: