רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מאפינס כוסמת-קינואה עם פירות יער

ואריאציה נוספת על המאפינס שוקולד, רק בכיוון אחר, בהיר ומשובץ פירות יער. מתאים למי שנמנע מגלוטן או סתם לא רוצה להשמין או לאכול מתוק מדי.
מאפינס כוסמת-קינואה עם פירות יער

 

  חומרים:       הכנה:  
 

חצי כוס כוסמת ירוקה

חצי כוס קינואה

4 כפות שקדיה

4 כפות רסק תפוחים. אפשר לקנות או להכין לבד (לקלף את התפוח ולגרד בפומפייה דקה)

4 כפות שמן קוקוס

כוס חלב טבעוני שחביב עליכם

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

6 מישמישים טבעיים חומים

2 כפות מייפל (או יותר אם אוהבים מתוק)

פירות יער לקישוט: אוכמניות, פטל, דובדבנים. אם משתמשים בפירות יער קפואים - כדאי להפישר אותם במסננת כך שיגירו נוזלים.

     

משרים את הכוסמת והקינואה למינימום 5 שעות. רצוי לילה אם מתאפשר.

 

מכניסים את כל המרכיבים מלבד הפירות יער לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. 

 

טועמים ומוסיפים המתקה במידת הצורך (מייפל או מישמישים)

 

עם כף מניחים מהתערובת במנג'טים מנייר, מקשטים בפירות יער.

 

אופים כעשרים דקות בחום בינוני, עד שהמאפינס מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש.

 

אם אוהבים כוסמת, או נמנעים מקמח חיטה ומחפשים חלופות, נסו גם את המאפינס שוקולד כוסמת ואת הקרפים של הכוסמת.

 

מתאים ל-3 הדושות

 
share
עוד מתכונים: