רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מאפינס כוסמת-קינואה עם שוקולד

מאפינס מפתיעים, שיהיו טובים לכל מי שנמנע מחיטה ובכל זאת רוצה מאפינס מתוקים. הקינואה והכוסמת מייבשות באיכותן וביחד עם שאר המרכיבים יוצאת תוצאה די מאוזנת.
מאפינס כוסמת שוקולד
  חומרים:       הכנה:  
 

 

חצי כוס קינואה 

 

חצי כוס כוסמת ירוקה

 

כוס חלב טבעוני שאתם אוהבים (שקדים, אורז, סויה)

 

4 כפות בננה מעוכה או רסק תפוחים - אפשר קנוי או לקלף את התפוח ולגרד בפומפיה דקה)

 

4כפות אבקת קקאו

 

4 כפות שמן קוקוס

 

2 כפות טחינה גולמית או שקדיה

 

10 מישמישים מיובשים טבעיים (החומים). אם אתם אוהבים יותר מתוק אפשר להמיר בכ-5 תמרי מג'הול. או לשלב.

 

כפית אבקת אפייה

 

 

תוספות:

שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר איכותי חתוך לחתיכות קטנות

חמאת בוטנים איכותית, מבוטנים לא קלויים

     

 

משרים את הקינואה והכוסמת במיים. מינימום 5 שעות. אם מתאפשר לילה, הכי טוב.

 

שופכים את מי ההשריה, שוטפים את הכוסמת והקינואה היטב.

 

מכניסים את כל החומרים לבלנדר, מלבד הקישוטים! וטוחנים למחית חלקה.

 

בעזרת כפית ממלאים במנג'טים מנייר. לא כדאי בתבנית מאפינס, כי הם נוטים להידבק.

 

קישוטים משמחים: 

 

מוסיפים לכל מאפינס שוקולד צ'יפס וכפית חמאת בוטנים 

 

אופים בחום בינוני כ-20 דקות, עד שהם מתייצבים וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש.

 

ויש גם גרסה דומה, רק עם פירות יער

 

 

 

לוואטה - עדיף עם בננה ותמר מג'הול, שיוסיפו לחות

 

לפיטה - עדיף עם שקדיה במקום טחינה. ולהמעיט בחמאת בוטנים

 

לקאפה - עדיף עם תפוח ומישמיש. ולהמעיט בחמאת בוטנים ושהשוקולד יהיה מריר 80% ומעלה

 

 

 
share
עוד מתכונים: