רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מאפי כוסמין ממולאים בחומוס ועלים ירוקים

מאפה שהוא ארוחה שלמה: דגן, קטניה ועלים ירוקים. בלי שמרים ובלי סיבוכים
מאפי כוסמין ממולאים בחומוס ועלים ירוקים
  חומרים לבצק:       הכנה:  
 

2 כוסות קמח כוסמין

כוס מים פושרים

2 כפות שמן קוקוס

רבע-חצי כפית מלח

 

חומרים למילוי

כוס וחצי עדשים שחורות / חומוס מושרים ומבושלים עד לכדי ריכוך

2-3 בצלים / שום 

עלים ירוקים: תרד/ מנגולד / גבעולי סלרי קצוצים/ פטרוזילה, כוסברה או ערבוב של כמה סוגים

תבלינים: מלח, פלפל, זרעי כוסברה / כמון / פלפל סצ'ואן או כל תיבול אחר שמתאים

      מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק גמיש ונעים. אם יצא דביק מדי – להוסיף קמח. מניחים לבצק לנוח לכמה דקות.

 

הכנת המילוי: כאשר הקטניות מוכנות ורכות, מסננים ומניחים בצד

מזהיבים קלות את הבצל והשום בשמן זית, מערבבים עם הקטניות והעלים הירוקים (שנשארים טריים). אם בחרתם למלא עם חומוס (הכי טעים) - אז כדאי ללאחר הבישול למעורך אותו קלות עם מזלג.

 

הכנת המאפים: יוצרים עיגולים קטנים ומניחים במשטח מקומח היטב. פותחים עם הידיים או מרדדים עם מערוך קטן ויוצרים עיגול (הכל תוך כדי קימוח נדיב, כי הבצק עדין ורך מאוד) ומניחים במרכז מעט מהמילוי ויוצרים מעין כיס (כמו סמבוסק), מהדקים את הקצוות וכדי שיהיה יפה, אפשר עם סכין חדה לחתוך את כל השאריות המיותרות וליצור כיס יפה. 

 מפזרים מלמעלה מעט שומשום שחור או לבן/קצח/ביצה ואופים כ-20 דקות בחום בינוני-גבוה

 

אפשר להוסיף למילוי גם גבינת פטה עזים. או כל מילוי אחר שחשקה בו נפשכם. אני לפעמים ממלאת גם עם תפוחים, צימוקים וקינמון ומתקבלים מאפים טעימים מאוד. אפשר גם להקפיא ולחמם, אם יצאו לכם הרבה מאפים

 

 
share
עוד מתכונים: