רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מרק אפונה וסלרי

סלרי הוא מקור טוב לנתרן (מלח) אורגני. הוא שומר על לחץ דם תקין ויש מי שמייחסים לו גם תכונות של הגברת חשק מיני
מרק אפונה וסלרי
  חומרים:       הכנה:  
 

 

2 כוסות אפונה יבשה (כדאי להשרות לכמה שעות)


בצל


4 עלי סלרי


שמן זית


חצי כפית זרעי כוסברה


מלח סלעים ופלפל שחור (בזהירות עם המלח, שכן סלרי מכיל נתרן)

     

 

מזהיבים את הבצל למספר דקות ומוסיפים את זרעי הכוסברה לדקה-שתיים.

מוסיפים את הסלרי והאפונה המושרית, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך האפונה. מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים מספר דקות נוספות.

אפשר לטחון את המרק או להשאירו כפי שהוא.

לתוספת קרמיות, אפשר להוסיף בשלב הטחינה כחצי כוס קאשיו מושרה. 

טעים עם קרקרים או לחם קלוי עם שמן זית ושום, לצד המרק או שבור לחתיכות ושוחה בתוכו. אני קישטתי עם גרעיני חמניה לא קלויים.

 



טוב לשלוש הדושות
ואטה - במתינות. כדאי להוסיף את הקאשיו או אקסטרה שמן זית

 
share
עוד מתכונים: