רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מרק כל מיני שעועיות

מרק אדום, סמיך ומהביל. כדאי מאוד להשרות ולהנביט לפני כן את הקטניות
מרק כל מיני שעועיות
  חומרים:       הכנה:  
 

חצי כוס שעועית לבנה

חצי כוס אזוקי

חצי כוס שעועית שחורה

בטטה מגוררת או חתוכה לקוביות

גזר מגורר

מעט ג'ינג'ר

רסק עגבניות אורגני (קטן)
  
 2-3 שיני שום

2-3 עלי דפנה

כרכום

כמון

צרור כוסברה

כף סילאן

 

     

משרים את השעועית למשך הלילה. לסובלים מגאזים מומלץ להנביט את השעועית (משרים במים ללילה. בבוקר מסננים את המים ומניחים בתוך שקית הנבטה או בתוך צנצנת זכוכית שעליה מניחים חתיכת בד וסוגרים עם גומיה. לאחר 24-48 שעות יתחיל תהליך הנביטה.


מניחים את השעועית המושרית/מונבטת בסיר עם מים, שיני שום, חצי כפית כרכום, ג'ינג'ר  ועלי דפנה ומבשלים עד שהשעועית רכה. אם המים מתאדים – מוסיפים מים רותחים.

כשהשעועית רכה מוסיפים לסיר את שאר החומרים וחצי מכמות הכוסברה ומבשלים עד שהמרק מסמיך ומקבל צבע ארגמני עמוק.

לאקסטרה הסמכה אפשר גם להכין רביכה. מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים כף-שתיים קמח מלא, מערבבים עד שנוצרת משחה ושופכים אותה לתוך המרק הרותח ומיד מערבבים היטב. תוך שניות המרק יהיה סמיך.

בסיום הבישול מוסיפים את יתרת הכוסברה הקצוצה.


מצוין לקאפה
לפיטה - להפחית מכמות השום והעגבניות ולהוסיף אקסטרה כוסברה טרייה לצינון
ואטה - מומלץ להימנע

 
share
עוד מתכונים: