רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

מרק שעועית אדום

מרק אדום סמיך עשיר ומשביע. הכוסברה הירוקה מצננת את האדמדמות החריפה. אפשר לשחק עם סוגי השעועית, אבל לא כדאי להשמיט את השעועית הלבנה, הנימוחה
מרק שעועית אדום
  חומרים:       הכנה:  
 

כוס שעועית לבנה - מושרית, רצוי לילה

חצי כוס שעועית שחורה - מושרית, רצוי לילה

4-5 שיני שום

2-3 עגבניות בשלות חתוכות

רסק עגבניות איכותי

צרור כוסברה טרי

כפית סוכר חום/ג'אגרי

תבלינים: כפית כמון, כפית זרעי כוסברה טחונים, כפית כורכום, כפית קינמון, כפית פפריקה, מלח ופלפל

להסמכת המרק: מעט שמן זית ו-2 כפות קמח כוסמין

     

מבשלים את השעועית בסיר גדול, עם הרבה מיים, שיני שום שלמות וכפית כורכום, עד שהשעועית מתרככת. המיים האלה יהיו הבסיס למרק.

 

בסיר נפרד או במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את זרעי הכוסברה הטחונים לדקה-שתיים. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומרככים כמה דקות.

 

מוסיפים את יתר החומרים: העגבניות, הרסק, הסוכר והתבלינים. ורבע מכמות הכוסברה קצוצה.

 

מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

 

לקראת סיום, מכינים את הרביכה (לא חובה. אבל כדאי - זה הופך את המרק לסמיך ועשיר במיוחד): מוזגים למחבת את שמן הזית ולאחר דקה-שתיים מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרת משחה נוזלית וללא גושים. מוודאים שהמרק רותח ומוסיפים את הרביכה, מערבבים היטב את המרק, שלא יווצרו גושים.

 

מתקנים תיבול אם צריך: כדאי להוסיף עוד קצת מכל התבלינים (מלבד הכורכום).

 

לקראת ההגשה קוצצים את הכוסברה ומוסיפים למרק.

 

הולך מצוין עם אורז בסמטי או כל דגן אחר. או לחם טוב וחמאה או גהי

 

לפיטה - פחות שום, יותר כוסברה וקצת יותר מהסוכר

לקאפה - כדאי להוסיף גם צ'ילי ואקסטרה פלפל שחור

לוואטה - יותר שום. לוודא שהקטניות הושרו כראוי

 
share
עוד מתכונים: