רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

סלט מאש ירוק עם עגבניות וטחינה

מאש היא המהוללת שבקטניות. מנקה דם, קלה לעיכול ומחזקת את כל הרקמות. את הסלט הזה אפשר לאכול קר או חם
סלט מאש ירוק עם עגבניות וטחינה
חומרים:הכנה:

כוס מאש ירוק (רצוי מושרה, לא חובה אם ממהרים. כדאי ומומלץ להנביט את המאש)
טחינה משומשום מלא
2-3 עגבניות (לטיפוסי פיטה – מומלץ להשתמש בעגבניות שרי)
שמן זית
מלח, פלפל
שום
לימון

תוספת מומלצת: עלי זעתר, טריים או יבשים

מבשלים את המאש במים ללא מלח עד לריכוך. ניתן להוסיף בבישול מעט כורכום או פיסת ג'ינג'ר או שום כדי למנוע גזים. מסננים ומניחים להתקרר

חותכים את העגבניות לקוביות או פלחים

מכינים טחינה ומתבלים עם שום, מלח ופלפל

מערבבים את המאש עם העגבניות ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט לימון, יוצקים מעט טחינה מלמעלה ומגישים

אפשר להוסיף גם עלי זעתר טריים או יבשים. 

טעים לצד קינואה, אורז מלא או דגן אחר. או עם קרקרים איכותיים או לחם קלוי

מצוין לקאפה

לפיטה - להפחית מכמות השום והעגבניות. רצוי להמיר את העגבניות בעגבניות שרי מתוקות ולהוסיף כוסברה קצוצה
ואטה - להוסיף אקסטרה טחינה ושום

share
עוד מתכונים: