רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

סלט טופו ובטטה צלויה

סלט ארוחה: ירקות טריים, בטטה צלויה ושניצל טופו. אפשר להוסיף גם קוביות אבוקדו וגרעיני חמניה ודלעת
סלט טופו ובטטה צלויה
 חומרים:   הכנה: 
 

 ירקות לסלט: מלפפון, עגבניה, בצל ירוק/רגיל, גזר, סלק, נבטים או כל ירק אחר שאתם אוהבים בסלט

 

"שניצל" טופו חתוך לרצועות, כפי שמכינים במתכון הזה

 

בטטה בינונית חתוכה לרצועות (לא דקות מדי)

 

קישוטים ותוספות: זיתים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, קוביות אבוקדו

 

שמן זית לתיבול

 

מלח, פלפל

 

לימון טרי

   

 צורבים את הטופו במחבת עם מעט שמן קוקוס ומתבלים. פורסים לרצועות ומניחים בצד. הנה המתכון. אפשר גם לתבל את הטופו רק ברוטב סויה. אני מעדיפה את האופציה הראשונה. 

 

צולים את הבטטה בתנור. אם זו בטטה אורגנית, כדאי להשאיר את הקליפה ולחתוך את הבטטה לרצועות, לתבל בשמן זית, מלח ופלפל ולהכניס לתנור עד שמתרכך. לממהרים: ניתן לחתוך את הבטטה לרצועות ולאדות בשושנת אידוי. שימו לב מאידוי יתר, שיהפוך את הבטטה למדולדלת. לאחר האידוי ניתן להקפיץ מספר דקות במחבת עם מעט שמן זית ומלח פלפל. 

 

כשהתוספות לסלט מוכנות, קוצצים את הירקות הטריים לסלט. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

 

וכעת מרכיבים: עורמים את הירקות, מניחים את הטופו, מקשטים בבטטה הצלויה. מפזרים מעט גרעינים, וכמה זיתים, זילוף אחרון של שמן זית והסלט מוכן.

 

מיותר לציין שאין צורך בלחם. הסלט הזה משביע.

 

מתאים לפיטה

לקאפה: להוסיף יותר עלים ירוקים ונבטים לסלט. פחות מהבטטה

לוואטה: פחות ירקות טריים, יותר בטטה צלויה

 

 

 

 

 
share
עוד מתכונים: