רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

סלט קינואה עם סלק ויוגורט עזים

קינואה עתירה בערכים תזונתיים ומתפקדת כחלבון. את הקינואה מומלץ לבשל כמו שמבשלים פסטה (מאחר והיא מכילה חומר שנקרא ספונין שאותו אנחנו לא רוצים בתבשיל), וכאשר היא מוכנה (מעט נפתחת ומתרככת) לסנן את המיים ולשטוף אותה. את הסלט הזה אני מכינה עם קינואה לבנה. אפשר גם עם אדומה או חצי חצי
סלט קינואה עם סלק ויוגורט עזים
חומרים:הכנה:

כוס קינואה מבושלת (ראו הערה)
2 סלקים בינוניים טריים, מגוררים בפומפייה
מעט שמן זית
מעט חומץ תפוחים (אפשר להמיר בלימון ולהוסיף מעט מיץ תפוז סחוט טרי)
גרעיני דלעת
מלח, פלפל
אופציונלי: כף יוגורט עזים

מבשלים את הקינואה (כמו שמבשלים פסטה), מסננים את המיים, שוטפים ומניחים להצטנן למספר דקות.

מגרדים בפומפייה את הסלק החי, מערבבים עם הקינואה, מוסיפים שמן, חומץ תפוחים, גרעיני חמניה ומתבלים. עם ההגשה אפשר להוסיף כף יוגורט עזים מלמעלה.


מומלץ לפיטה
לקאפה - להפחית או להימנע מהיוגורט
ואטה - במתינות. להוסיף אקסטרה שמן זית

share
עוד מתכונים: