רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

סלט שומר וקימל

מי שממש לא יכול לסבול קימל יכול לנסות לתבל עם זרעי כוסברה. אבל שווה לנסות את הקימל, זה טעים ומיוחד (וגם עוזר להפיג גאזים!)
סלט שומר וקימל
חומרים:הכנה:

2-3 שומר טרי חתוך לרצועות

שמן זית לתיבול

זרעי קימל שלמים שנקלו ל-2-3 דקות במחבת יבשה

לימון טרי סחוט

מלח ופלפל

פורסים את שומר לרצועות. מניחים בקערה.

 

מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

 

לאחר כמה שעות הסלט משתבח, השומר סופג את החמיצות של הלימון ומתרכך, אז שווה להכינו מבעוד מועד.

 

לא חובה לקלות את הקימל אבל כדאי. זה מוסיף לו פריכות נעימה שמתפצחת בפה.

 

מצוין לקאפה

טוב לפיטה - עם קצת פחות קימל, כי הוא מחמם. אפשר להמיר בזרעי כוסברה, שיותר מתאימים לפיטה

לוואטה - במתינות ועם יותר שמן זית

 

share
עוד מתכונים: