רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

עוגיות ג'ינג'ר

עוגיות טעימות ופריכות ופיקנטיות. מתאימות לימים קרים, לצד תה מהביל. או בכל שאר השנה לנוטים לסבול מקור
עוגיות ג
  חומרים:       הכנה:  
 

ביצה אחת


שליש כוס שמן קוקוס מומס (אם העיסה מרגישה יבשה – אפשר להגדיל לחצי כוס)


כוס קמח כוסמין מלא


כוס ורבע שיבולת שועל (אני אוהבת לטחון אותה, כך המרקם יוצא חלק ואחיד)


חצי כוס קמח שקדים (אפשר לקנות ואפשר גם בקלות פשוט לטחון לבד בבית בבלנדר)
חצי כוס סוכר חום דמררה (הכהה המעט דביק)


חצי כפית סודה לשתייה או כפית אבקת אפייה


4 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד דק בפומפייה. אפשר גם לכתוש במועך שום. את הסיבים לזרוק


3 וחצי כפיות זנגביל טחון (ג'ינג'ר יבש באבקה)


רבע-חצי כפית מוסקט – אפשר לוותר אם לא אוהבים. מוסיף עוד טעם מעניין


קורט מלח

     

טורפים את הביצה יחד עם הסוכר (במטרפה ידנית או עם מזלג), מוסיפים את השמן ואת הג'ינג'ר – הטרי והיבש וגם את המוסקט, אם בחרתם להוסיף.


בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, שיבולת השועל, השקדים, סודה לשתייה והקורט מלח.


מערבבים את שניהם עד שנוצרת עיסה דביקה ואחידה. טועמים לוודא שמידת החריפות והפיקנטיות לטעמכם. אפשר ורצוי להוסיף עוד ג'ינג'ר – עדיף מהטרי!


מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים על גבי ניילון נצמד שני גלילים בעובי כשני סנטימטר. עוטפים בניילון הנצמד ומעבירים למקרר. השלב הזה גורם לעוגיות להיות פריכות. אבל אפשר גם לוותר והן עדיין יוצאות מעולות. פשוט עושים גליל בצורת נקניק, ופורסים לעיגולים לא עבים במיוחד, עם סכין חדה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מחממים תנור ל-170 מעלות


מניחים על גבי נייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות בתחתיתן
מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

 

לא להיבהל מכמות הג'ינג'ר – כשהן מוכנות זה יוצא הרבה פחות חריף. ולא להתפתות להשאיר בתנור יותר מעשר דק'.

 

 

פיטה - רצוי להוריד קצת מכמות הג'ינגר

ואטה - מצוין

קאפה - אפשר להוסיף מעט פלפל אנגלי גרוס

 
share
עוד מתכונים: