רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

עוגת תמרים ובננות

עוגה נימוחה ורטובה. פחות מתאימה לקאפה. עדיפה לוואטה או פיטה
עוגת תמרים ובננות
 

חומרים (לתבנית אינגליש קייק):

      הכנה:  
 

2

50 גרם תמרים בוואקום (לא ממרח תמרים) או תמר מסוג מג'הול

 

2 בננות (לא חובה, אפשר להסתפק רק בתמרים)

 

1/4 1 כוסות מים

 

1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

60 גרם חמאה רכה/ גהי/ חצי כוס שמן זרעי ענבים

 

3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים חום

 

1 כוס קמח מלא

 

2 ביצים

 

1/3 כוס אגוזי מלך (לא חובה)


מעט הל טחון (לא חובה) 

     

 

מחממים את התמרים והמים בסיר ומביאים לרתיחה. זה בסדר אם נשארים גושים. מצננים 5 דקות. אם מוסיפים גם בננות, מועכים אותן במזלג ומוסיפים אותן כעת, לאחר הצינון. מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים.

 

מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה. 

 

מוסיפים את התמרים ומערבבים לתערובת אחידה (התערובת מאוד נוזלית וזה בסדר, זה מה שהופך את העוגה לעסיסית).

 

יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את האגוזים. 

 

אופים 40-35 דקות בחום בינוני.

 



לא מומלץ לקאפה
טוב לפיטה וואטה  

 
share
עוד מתכונים: