רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

פאי תפוחים

Apple cramble טעים ומשביע. טבעונים יכולים להמיר את הביצה (אחת!) ברסק תפוחים או בננה מרוסקת.

מי שרוצה טעם חמאתי יכול להמיר את שמן הקוקוס בחמאה או גהי

שמן הקוקוס, בדומה לחמאה, מתגבש בקור ונמס בחום והוא תחליף מצוין לחמאה בעוגות. אפשר להחליף את התפוחים בשזיפים או תאנים או אגסים
פאי תפוחים
  חומרים:       הכנה:  
  4 תפוחים מסוג גרני סמית (הירוקים החמצמצים)
מיץ מלימון אחד + גרידת קליפת הלימון
מעט גרידת תפוז (מרבע-חצי תפוז) - לא חובה
חצי כוס אגוזי מלך/פקאן - לא חובה 
כפית קינמון
כפית ג'ינג'ר יבש טחון
חצי כפית הל טחון

חומרים לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין מלא
כוס שיבולת שועל דקה טחונה בבלנדר למרקם של קמח (אפשר גם להשתמש בסוג הדק ולא לטחון)
100 גרם שמן קוקוס בכבישה קרה
ביצה (אפשר לנסות להמיר ברסק תפוחים מתפוח אחד או בבננה מרוסקת)
3/4 כוס סוכר קנים דק         
   
      מתחילים בהכנת המלית:
פורסים את התפוחים לרבעים ואז לפרוסות דקות ומניחים בקערה
מגרדים את הלימון והתפוז בפומפייה ומוסיפים אותם לתפוחים
מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים והאגוזים ומערבבים היטב

הכנת הבצק    
אם יש לכם שיבולת שועל עבה - כדאי קודם לטחון אותה במטחנת תבלינים או בלנדר.
מכניסים את  קמח הכוסמין, קמח שיבולת שועל, שמן הקוקוס והסוכר לקערה ולשים עד שממתקבל בצק גמיש ולח. 

[caption id="attachment_1227" align="alignnone" width="400"] שמן קוקוס. מתנהג דומה לחמאה[/caption]  
מחלקים את הבצק לשניים: 2/3 לתחתית ו-1/3 למלית.
לחלק הגדול יותר מוסיפים ביצה או תחליף טבעוני. את החלק הקטן יותר מניחים בינתיים בצד.
משמנים תבנית פאי בינונית (בערך גודל  26 או קטן יותר) במעט שמן קוקוס ומשטחים את הבצק יפה, כולל השוליים.
מניחים את פרוסות התפוחים מעל הבצק ומפוררים את יתרת הבצק מעליהם
מכניסים לתנור לכחצי שעה בחום בינוני

העוגה נשמרת טעימה (ואפילו מעמיקה את טעמיה) כשבוע במקרר. וטעימה מאוד עם  גלידת בננות והל לצידה

[caption id="attachment_1228" align="alignright" width="400"] אפשר להחביא בפנים כל פרי שאוהבים: תאנים, שזיפים, אגסים[/caption]




















 

מתאים לפיטה ולוואטה
לקאפה - להוסיף אקסטרה תבלינים - ג'ינג'ר, הל וקינמון ואפשר גם להפחית בכמות הסוכר

 
share
עוד מתכונים: