רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

כמו פיצה

בלי גבינה וגם בלי שמרים - אם משתמשים בצ'פאטי כבסיס
פיצה
חומרים:הכנה:
צ'פאטי  (לא דק מדי) מקמח כוסמין מלא או פיתה מקמח כוסמין מלא
2 כפות רסק עגבניות אורגני 
עגבניה טרייה
מעט בצל סגול פרוס לפרוסות
מעט שמן זית 
חופן זיתים 
מעט טופו מגורר 
עלים ירוקים: רוקט/אורוגולה/בזיליקום ירוק/בזיליקום סגול      
להכנת הרוטב:

מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העגבניה חתוכה לקוביות ומבשלים למספר דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.

לוקחים צ'פאטי או פיתה מקמח מלא ופותחים אותה לשני חצאים. מורחים את רוטב העגבניות, מוסיפים זיתים, פרוסות בצל ועגבניה טרייה (אם רוצים)   וטופו מגורר, מזלפים מעט שמן זית מלמעלה ומכניסים לתנור או טוסטר אובן לכרבע שעה או פחות, עד שהטופו נמס ומקבל מרקם גבינתי.
כשהפיצה מוכנה מניחים מלמעלה חופן גדול של עלים ירוקים, עוד קצת שמן זית ואוכלים.


לעצלנים או ממהרים: אפשר לוותר על שלב הכנת הרוטב ופשוט לערבב מעט מהרסק עם שמן זית ותבלינים.      

וואטה - להפחית בעלים הירוקים
פיטה - להפחית בבצל החי, בעגבניה ובזיתים 
קאפה -  במתינות
share
עוד מתכונים: