רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

פלאפל דוחן

בצפון הודו הדוחן נקרא bajra ובדרום raggi. הדגן השלישי הכי נפוץ בהודו אחרי אורז וחיטה. לרוב נטחן ומעורבב עם קמחים אחרים ומשמש לאפיית לחמים. מכיל הרבה פרוטאין וטוב להורדת משקל
פלאפל דוחן
חומרים:הכנה:

כוס דוחן (רצוי מושרה לכמה שעות ולאחר מכן לשטוף מספר פעמים, זה מוציא את המרירות שיש בדוחן)
כוס קינואה אדומה (אפשר גם לבנה. עם האדומה יוצא יותר יפה)
שליש כוס קמח חומוס (אם אין – אפשר גם קמח חיטה מלאה)
3-4 שיני שום כתושות
כפית גדושה כמון (אפשר גם מעט יותר אם אוהבים)
חופן פטרוזיליה וכוסברה טחונים או קצוצים דק מאוד
מלח סלעים ופלפל שחור
מעט שמן זית

מבשלים את הדוחן (כוס דוחן עם שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד אידוי הנוזלים, כמו בישול אורז)

בסיר נפרד מבשלים את הקינואה. את הקינואה מומלץ לבשל בסיר עם מים, כמו פסטה. ועם סיום הבישול לסנן את הנוזלים ולשטוף.

כשהקינואה והדוחן הצטננו מוסיפים את יתר החומרים. שימו לב שלא שומני יותר מדי או לחילופין שלא יבש מדי. מתקנים תיבול אם צריך ויוצרים עיגולים (בעזרת ידיים מעט רטובות) ומניחים על גבי נייר אפייה.

אופים בחום בינוני כ-25 דקות.


טעים עם צ'פאטי, טחינה וסלט ירוק

מצוין לקאפה
פיטה וואטה - במתינות

share
עוד מתכונים: