רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

פסטת קישואים קיצית

הפסטה מבושלת אל דנטה, הקישואים טריים והזיתים והעלים נותנים את הטוויסט
פסטת קישואים קיצית
חומרים:הכנה:

מנת פסטה מלאה מבושלת אל דנטה (מוריד את המדד הגליקמי!)

קישוא או זוקיני מגורדים גס בפומפייה

4-5 זיתים שחורים איכותיים

חופן בזיליקום/מרווה/נענע/אורגנו או תערובת של כל הארבע, קרועים ביד

שמן זית בכבישה קרה

מעט מלח ופלפל

אופציונלי: כף יוגורט/גבינת עזים קשה/ שמרי בירה  

 

מבשלים את הפסטה, מסננים ומניחים בצד

מגרדים את הזוקיני ומניחים על גבי הפסטה, מקשטים בעלים ירוקים, זיתים שחורים, מלח ופלפל ושמן זית

 

קיצי ורענן. מתאים לארוחת ערב קלה.

 

אפשר להעשיר עם כף יוגורט עזים או שמרי בירה. שמרי בירה, מלבד זה שהם מעניקים טעם ומרקם גבינתי - הם גם בריאים מאוד, בייחוד לצמחונים וטבעונים. הם מכילים הרבה ברזל, חלבון ואת כל הוויטמיני B.

 

בחורף אפשר להמיר את הקישוא החי בקישוא מוקפץ

 

מצוין לפיטה

טוב לקאפה - עם אקסטרה פלפל שחור ועלים ירוקים

לוואטה - כדאי לאדות את הזוקיני עם מעט שמן זית ולא לאכול אותו חי

 

 

share
עוד מתכונים: