רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קולפי - גלידה הודית

את הגלידה הזאת מכינים בהודו מחלב פרה. הגרסה שלי טבעונית. אני מכינה אותה מחלב שקדים-אורז והוא יוצאת טעימה להפליא, בייחוד עם רוטב רימונים חמצמץ
קולפי
  חומרים:       הכנה:  
  2 וחצי כוסות חלב שקדים-אורז (או כל חלב אחר, כולל כמובן חלב פרה)
כפית קורנפלור
רבע כוס מייפל טבעי (או רבע כוס סוכר קנים בהיר)
3/4 כוס שקדים או קאשיו - מושרים לכמה שעות וטחונים לאבקה גסה או דקה
כפית הל טחון טעים וריחני 
כפית תמצית מי ורדים טבעית 
רכז רימונים לרוטב 
      טוחנים את השקדים או הקאשיו. אני באופן אישי מעדיפה את הגלידה הזאת עם שקדים ואוהבת שהם טחונים גס ולא לאבקה ממש דקה וקמחית. אם תחפצו בגלידה יותר קרמית - עדיף להשתמש בקאשיו ולטחון אותו היטב עם מעט חלב נוסף.

מרתיחים את החלב וכשרותח מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב ל-2-3 דקות. מנמיכים את האש ומוסיפים  את כל שאר החומרים מלבד ההל והתמצית וניל.

מסירים מהאש, מניחים להצטנן כמה דקות ומוסיפים את ההל והתמצית, כדי לא להרוס את הארומטיות שלהם.
מכניסים לתוך כלי הקפאה מסליקון ומכניסים למקפיא. אם אין לכם - ניתן להכניס לתוך צלוחיות הגשה קטנות או לתוך כוסות פלסטיק חד פעמיות.

מגישים עם רכז רימונים חמצמץ. 

מתאים לפיטה
לוואטה - במתינות ורק בקיץ
לקאפה - פחות מתאים גלידות באופן כללי. אם כן - להעדיף שקדים על פני קאשיו ולהוסיף גם קצת ג'ינג'ר טרי 
 
share
עוד מתכונים: