רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קוסקוס מלא

אמנם מצריך שעתיים עבודה, אבל שווה כל דקה. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא, להפשיר כל פעם מעט קוסקוס ולהכין מרק טרי
קוסקוס מלא
  חומרים:       הכנה:  
 

 

מצרכים לקוסקוס:

 

קילו סולת מלאה

100 גרם קמח כוסמין מלא

כוס וחצי מיים

רבע כוס שמן זית

כפית מלח סלעים
רבע כפית כרכום


* חצי מהתבלינים משתמשים בשלב הראשון של הכנת הקוסקוס וחצי שומרים לשלב האחרון של התזת המים  

 

 

מצרכים למרק:

 

חצי קילו דלעת

2 כוסות חומוס מושרה ומונבט (או רק מושרה)

3 בצלים

4-5 גזרים

כרוב לא גדול

רבע כוס שמן זית

2 קישואים

רבע כפית כרכום

2-3 חוטי זעפרן (לא חובה)

רבע-חצי כפית פלפל שחור

מלח לפי הטעם

 

     

 

מערבבים את המים, השמן והמלח בקערה עד שהמלח נמס

 

מניחים כוס אחת של סולת במגש גדול ומפזרים אותה על גבי המגש. מוזגים כ-8 כפות (בהדרגה) מתערובת השמן והמים במרכז המגש ומתחילים לערבב בתנועות סיבוביות, כאשר כף היד נותרת פתוחה. כאשר מתחילים להתקבל גרגירים מוסיפים כף קמח וממשיכים בערבוב לשתיים-שלוש דקות נוספות. הקמח "סוגר" את הגרגירים

 

את התערובת שהתקבלה מסננים דרך מסננת דקה (מסננת קוסקוס) ומניחים את מה שהתקבל בצד. אם נותרים במסננת גושים בצקיים שלא עוברים דרך המסננת, כדאי לזרוק אותם.

 

חוזרים על התהליך עד שמסיימים את כל הסולת. מניחים בצד.

 

קוסקוס. לפני האידוי הראשון

 

בינתיים, מתחילים עם הכנת המרק.

 

להכנת הקוסקוס יש צורך בסיר קוסקוס או בסיר שניתן להניח עליו מסננת ולכסות אותה במכסה.

 

ממלאים את סיר הקוסקוס במים בגובה שלושה רבעים. מכניסים פנימה את החומוס שהושרה והונבט (או רק הושרה), 3 בצלים חתוכים לרבעים, רבע כוס שמן זית והתבלינים, מלבד המלח (כדי שלא יאט את התרככות החומוס) מניחים את הסיר על הגז וכאשר המים מתחילים לרתוח מניחים מעל המים את המסננת עם הקוסקוס שהנחנו בצד ומכסים במכסה. זהו האידוי הראשון. חשוב: לשים לב שהמים לא ייגעו בגרגירי הסולת.

 

 

אידוי ראשון: 30 דקות. עם מכסה

 

לאחר כחצי שעה, כאשר האדים מתחילים לפעפע מבעד לקוסקוס וגרגירי הקוסקוס כבר רכים, מורידים את הקוסקוס מסיר האידוי ומפזרים אותו על גבי המגש. מניחים לקוסקוס להתקרר מעט. עד למצב שבו אפשר לגעת בקוסקוס הרותח בכפות ידיים חשופות. או באמצעות כף מגרפה

 

כשהקוסקוס מעט התקרר מערבבים ומפוררים אותו בשתי הידיים. אם נוצרו גושים לחים ובצקיים - לזרוק אותם. בשלב זה מוסיפים כרבע כוס שמן זית. לשים לב שמפזרים את שמן הזית בהדרגה ושכל הגרגירים התערבבו עם השמן.

 

כשמסיימים עם השמן, מערבבים בשתי כוסות מים רותחים את יתרת התבלינים ומתיזים בהדרגה על גבי הגרגירים. המים גורמים לגרגירים להתנפח מעט (מחוץ לבטן שלנו ולא בתוכה) והופכים את הקוסקוס לקל יותר לעיכול.

 

מכסים את הקוסוקוס שבמגש בבד ומניחים לו לנוח כחצי שעה. אם יש לכם זמן - אפשר גם שעה או אפילו שעתיים. זה רק יגרום לו להיות טעים יותר.

 

 

אידוי שני: כ-40 דקות. ללא מכסה

 

בשלב הזה מוסיפים את כל הירקות של המרק, חתוכים לחתיכות גדולות. את הדלעת מוסיפים לאחר מכן, מאחר והיא מתרככת בקלות.

 

לאחר שהוספנו את כל הירקות והמרק שוב מבעבע, מחזירים את הקוסקוס לאידוי נוסף. הפעם ללא מכסה. שימו לב שהירקות מעלים את מפלס המרק וייתכן ויהיה צורך להוציא מעט מרק כדי שהקוסקוס לא ייגע בו.

 

לאחר כ-40 דקות הקוסקוס מוכן.

 

מניחים את הקוסקוס בפעם האחרונה על המגש מפוררים אותו קלות בעזרת כף מחוררת או כף מגרפה.

 

מניחים קוסקוס בצלחת הגשה, מרטיבים במעט נוזל מהמרק ומניחים מלמעלה את הירקות.

 

אפשר גם להקפיא את הקוסקוס לאחר האידוי השני. מניחים לו להצטנן היטב ומקפיאים ארוז היטב בתוך שקית. ואז כל מה שנותר הוא להכין מרק.

 

 

 

מתאים לשלוש הדושות 

 
share
עוד מתכונים: