רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קינואה עם פטריות פורטובלו וקייל

פורטובלו זה הדבר הקרוב ביותר לבשר שצמחוני יכול לדמיין. תמיד כדאי להחזיק בבית פורטובלו יבשות. הטעם שלהן אפילו עמוק ופיקנטי יותר משל הטריות
קינואה עם פטריות פורטובלו וקייל
  חומרים:       הכנה:  
 

 

כוס קינואה לבנה או אדומה

 

צרור עלי קייל

 

פטריות פורטובלו יבשות או טריות

 

מעט שמן זית/שמן שומשום להקפצה

 

מעט רוטב סויה איכותי (Tamari או Shoyo)

 

שום כתוש - לא חובה

 

פלפל שחור - לא חובה

     

 

מבשלים את הקינואה עד שהזרעים נפתחים ומתרככים. הכי טוב לבשל קינואה כמו שמבשלים פסטה, ואז לסנן.


מוציאים מהקייל את הגבעול המרכזי ובוצעים את העלים לחתיכות בינוניות.

 

אם הפטריות פורטובלו יבשות - משרים אותן לכרבע שעה במיים רותחים וחותכים לרצועות. אפשר להוסיף אחר כך למחבת מעט ממי ההשריה - זה ייתן טעם עמוק יותר של פטריות לתבשיל.

 

מרככים את הקייל במחבת עם מעט מיים וכשהעלים מתחילים להיות רכים מוסיפים מעט שמן זית או שמן שומשום בכבישה קרה. (השיטה הזאת מקצרת את זמן חימום השמן)

 

מוסיפים את הפטריות המושרות או הטריות וממשיכים בהקפצה. מתבלים עם רוטב סויה ושום.

 

מניחים מעל לצלחת קינואה ומגישים.

אפשר לפזר מלמעלה קצת פרמז'ן איכותי או פטה עזים או את האופציה הטבעונית שנותנת מרקם וטעם דומים: שמרי בירה

 

 

 

מצוין לקאפה (ללא הגבינה כמובן...)

 

מצוין לפיטה - עם פחות שום ורוטב סויה. אם יש עודף חום - להימנע לחלוטין משניהם ולתבל רק עם שמן זית מלח, זרעי כוסברה, בזיליקום או תבלינים אחרים שמתאימים

 

ואטה - לא מתאים

 
share
עוד מתכונים: