רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קיצ'רי ירוק

מג'דרה איורוודית שמכילה אורז (דגן), עדשים (קטנייה) – שביחד מייצרים חלבון מלא, וירקות. אפשר להכין קיצ'רי מאורז מלא ועדשי מאש ירקות (לשניהם לוקח כ-30-20 דקות להתבשל) או קיצ'רי מאורז בסמטי לבן ועדשי מאש צהובות (לשניהם לוקח כ-10-15 דקות להתבשל). הקיצ'רי קל לעיכול ולכן טוב לימים של ניקוי
קיצ
  חומרים:       הכנה:  
 

 

חצי כוס עדשי מאש ירוקות. רצוי מושרות לילה או כמה שעות או מונבטות 

 

חצי כוס אורז מלא (עגול או מוארך) אפשר גם חצי אורז וחצי גריסי פנינה (שילוב מצוין לקאפה ופיטה).

 

ירק או שניים או יותר לבחירתכם (קישואים, זוקיני, דלעת, גזר, בצל, מנגולד, כרשה, תרד ועוד)

 

מעט שמן זית או גהי

 

תבלינים (כורכום, זרעי כוסברה, כמון, קינמון ועוד)

 

מלח ופלפל

     

 

שופכים מעט שמן זית או גהי לתוך סיר, מוסיפים את התבלינים למספר שניות (באופן זה הם משחררים בצורה מירבית את תכונותיהם. לשים לב שלא יישרפו).

 

מוסיפים את הירק/ירקות חתוכים לקוביות או רצועות ומקפיצים קלות. אם מוסיפים בצל, מאדים קודם את הבצל.

 

מוסיפים את האורז והעדשים השטופים ומערבבים.

 

מכסים ב-2 וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מחלישים את האש.

 

הקיצ'רי יהיה מוכן לאחר כ-20-25 דקות. במידה והעדשים נותרו קשות – ניתן להוסיף עוד מעט מים רותחים ולהמשיך בבישול.

 

כדאי להוסיף בצלחת מעט מיץ לימון טרי וגרעיני חמניה או דלעת ולאכול עם סלט ירוק 

 

 

מתאים לשלוש הדושות


לקאפה - לתבל בתבלינים חמים כמו זרעי חרדל, חלתית, ג'ינג'ר ועוד
לוואטה - להוסיף קצת טחינה או שמן זית 

 

 

 
share
עוד מתכונים: