רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קינואה עם עדשים כתומות וגזר

העדשים הכתומות נותנות קצת "כובד" לקלילות של הקינואה והופכות את המנה למשביעה יותר וחלבונית יותר.
קנואה ועדשים כתומות
 

חומרים:

      הכנה:  
 

 

מעט שמן זית או גהי

 

חצי כוס קינואה (אדומה או לבנה) רצוי מושרית לכמה שעות

 

חצי כוס עדשים כתומות רצוי מושרות לכמה שעות

 

2 גזרים מגוררים  בפומפייה גסה או דלעת חתוכה לקוביות או גם וגם

 

חצי בצל חתוך לרצועות

 

מלח פלפל

 

מעט ג'ינג'ר יבש טחון

 

מעט זרעי כוסברה טחונים או שבורים במכתש ועלי

     

 

מאדים קלות את הבצל עם מעט שמן זית או גהי עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים לדקה-שתיים,  מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים באידוי עד שהגזר התרכך מעט.

מוסיפים את הקינואה והעדשים תוך כדי בחישה עד שהקינואה והעדשים מבריקות וקיבלו את כל הטעמים שבסיר. מוסיפים 2 כוסות, מביאים לרתיחה ומחלישים את האש.

מכסים ומבשלים כעשרים דקות, עד שהקינואה שקופה ורכה והעדשים רכות גם הן וכל הנוזלים התאדו. מניחים לנוח מספר דקות. על הצלחת מוסיפים מעט שמן זית או גהי, מערבבים ומגישים.


דרך נוספת ועדיפה להכין את המנה הזאת ובכלל תבשילי קינואה:

לבשל את הקינואה והעדשים בסיר נפרד עם הרבה מיים, כמו שמבשלים פסטה, לסנן ולהוסיף אותם לסיר עם הגזר והבצל ולסיים את הבישול. הדרך הזאת עדיפה לטיפוסי ואטה או לכאלה שסובלים מגאזים.  

הקינואה וגם הקטניות מכילים ספונינים, חומרים דמויי סבון שמייצרים קצף שכדאי לשטוף


מצוין לפיטה ולקאפה
ואטה - פחות מתאים.  אם כן - כדאי להוסיף גם חצי כוס בורגול ולהוסיף אקסטרה שמן זית או גהי
 

 

share
עוד מתכונים: