רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קיצ'רי צהוב

הקיצ'רי הזה מתבשל מהר יותר והוא גם קל יותר לעיכול. מתאים למצבים תיאבון נמוך, בעיות עיכול או בימי הקיץ כשהתיאבון לא גבוה. את המאש הצהוב מוצאים בחנויות שמייבאות מוצרים מן המזרח או בחלק מחנויות הטבע. אפשר להכין עם או בלי ירקות. מנה מצוינת לימים של ניקוי הגוף
קיצ
  חומרים:       הכנה:  
 

 

חצי כוס עדשי מאש צהובות. אין צורך בהשריה. מאש צהוב הוא מאש מקולף. אפשר גם עם עדשים צהובות.

 

חצי כוס אורז בסמטי לבן

 

ירק או שניים לבחירתכם (קישואים, זוקיני, דלעת, גזר, בצל, מנגולד, כרשה, תרד ועוד)

 

מעט שמן זית או גהי

 

תבלינים (כרכום, זרעי כוסברה, כמון, קינמון ועוד), מלח ופלפל

     

 

שופכים מעט שמן זית או גהי לתוך סיר, מוסיפים את התבלינים למספר שניות (באופן זה הם משחררים בצורה מירבית את תכונותיהם. לשים לב שלא יישרפו).

 

מוסיפים את הירק/ירקות חתוכים לקוביות ומקפיצים קלות. אם מוסיפים בצל, מאדים קודם את הבצל.

 

מוסיפים את האורז והמאש ומערבבים.

 

מכסים בשתי כוסות מים. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. כ-10-15 דקות.

 

כשמוכן כדאי להוסיף מעט מיץ לימון, זרעי חמנייה/דלעת ולאכול עם סלט או תבשיל ירקות

 

 

מתאים לכל שלוש הדושות.

 

 

איך מכינים קיצ'רי ירוק

 

 

 
share
עוד מתכונים: