רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קיצ'רי שחור-אדום

מג'דרה הודית נהדרת עם עדשים שחורות, אורז בסמטי מלא, עגבניות ורוזמרין.
קיצ
  חומרים:       הכנה:  
 

 

כוס עדשים שחורות מושרות לכמה שעות או לילה

 

כוס אורז בסמטי מלא. אפשר גם אורז מלא עגול. כדאי להשרות כשעה או יותר.

 

בצל בינוני

 

עגבניה בשלה מגורדת בפומפיה

 

2 כפות רסק עגבניות איכותי

 

3 כפות שמן זית להזהבת הבצל

 

רוזמרין טרי 1-2 ענפים. או מיובש (בערך כף)

 

1-2 עלי דפנה

 

חצי כפית כורכום

 

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

 

רבע כפית זרעי חרדל צהוב או שחור

 

חתיכת ג'ינג'ר קטנה (כס"מ) מגורדת בפומפיה

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

בהגשה: לימון טרי סחוט.

 

אפשר גם להוסיף שמרי בירה או פרמז'ן 

     

 

מחממים את שמן הזית ומוסיפים את זרעי החרדל, עד שהם מתחילים לקפוץ. מוסיפים את זרעי הכוסברה והג'ינג'ר ולבסוף את הבצל. שימו לב לא לשרוף את התבלינים, זה אמור לקחת לא יותר מדקה.

 

מוסיפים את העגבניה המגורדת ורסק העגבניות, מערבבים מוסיפים את האורז והעדשים, שטופים ומסוננים היטב ממי ההשריה.

 

מוסיפים 3 וחצי כוסות מים, את עלי הדפנה והרוזמרין. מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שכל המים מתאדים והעדשים והאורז רכים. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים.

 

מניחים לנוח. מוסיפים מעט לימון ומגישים

 

אפשר גם לפזר מעט פרמז'ן. או שמרי בירה.

 

 

 

 

קיצ'רי היא מנה מאוזנת וקלה לעיכול שמתאימה לכל הדושות.

 

לפיטה - כדאי להמעיט בעגבניות ולהשתמש רק ברסק עגבניות (פחות חומצי)

לקאפה - יותר מכל התבלינים. ללא תוספת הגבינה/שמרי הבירה

ואטה - אפשר להעשיר עם גבינה.

 
share
עוד מתכונים: