רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קציצות זוקיני וקמח חומוס

קמח חומוס הוא "דבק" מצוין לקציצות ולחביתות. מחליף ביצים מקצועי. את הקציצות אפשר לאפות או להכין במחבת עם מעט שמן
קציצות זוקיני וקמח חומוס
חומרים:הכנה:

ל-10-15 קציצות


כוס קמח חומוס

2 כוסות זוקיני (או קישוא) מגורר בפומפייה

בצל קצוץ דק

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס שמן זית או שמן קוקוס בכבישה קרה

מעט מים, למקרה שהתערובת סמיכה מדי

חצי כפית כמון

מלח ופלפל

מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה דביקה אך לא מדי נוזלית

בידיים משומנות יוצרים קציצות ומניחים על מגש עם נייר אפייה משומן קלות. אפשר גם להכין במחבת עם מעט מאוד שמן. לאפות כרבע שעה-20 דקות ולהיזהר לא לאפות יתר על המידה ולייבש מדי את הקציצות.

אפשר כמובן להמיר את הזוקיני בכל ירק אחר או להוסיף ירקות נוספים כמו גזר מגורר, דלעת או בטטה.
אם בוחרים לטגן, כדאי לעשות את זה עם שמן הקוקוס, שעמיד יותר לחום ומתחמצן פחות בקלות 

טוב לקאפה ולפיטה
לוואטה -  להוסיף אקסטרה שמן ולוודא שהקציצה לא יבשה מדי 

  

share
עוד מתכונים: