רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קציצות כוסמת

הכוסמת מחממת ומייבשת. עשירה בברזל ובסידן. למי שלא אוהב את טעמה המקורי - כדאי לנסות את הקציצות.

כדאי לקנות כוסמת לא קלויה, שצבעה ירוק ולהנביט אותה
חומרים:הכנה:

כוס כוסמת ירוקה (כדאי מונבטת)

2 כוסות מים

3 בצלים ירוקים קצוצים (או בצל רגיל)

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (או כוסברה או שילוב של השניים)

 ביצת חופש

לתיבול: אם רוצים ללכת לכיוון אסיאתי – רוטב סויה (לפי הטעם, ואז אין צורך בתוספת מלח) אם רוצים ללכת לכיוון מזרחי: כמון ואז יש צורך בתוספת מלח ופלפל

רבע כוס זרעי חמניה

 

חצי כוס קמח מלא או קמח חומוס

 

מעט שמן לטיגון קל

 

מבשלים את הכוסמת עד שהיא מוכנה, כ-10 דקות. ומניחים להצטנן


מערבבים את הכוסמת עם שאר החומרים. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ושטוחות.


טובלים את הקציצות בקמח ומטגנים במעט שמן

אפשר גם לאפות את הקציצות בתנור. מניחים מעט שמן על נייר אפייה ואופים למשך כחצי שעה. באמצע כדאי להפוך את הקציצות.

 

איך מנביטים כוסמת?

משרים כוסמת ירוקה למשך כשעתיים. מסננים מהמים, מניחים על גבי מסננת ומכסים במגבת. בקיץ יידרש יום אחד עד להתחלת נביטה. אין צורך להנביט עד שייצא נבט ארוך.

מצוין לקאפה - לוותר על הטיגון ולאפות
ואטה ופיטה - במתינות. לפיטה - להוסיף אקסטרה כוסברה

share
עוד מתכונים: