רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קציצות מאש

קציצות טעימות שאפשר להכין עם כמעט כל ירק שנשאר במקרר ואף אחד לא אוכל. אני אוהבת את השילוב הזה, אבל אפשר לגוון ולהחליף.
קציצות מאש
  חומרים:       הכנה:  
 

כוס מאש מושרה (רצוי 4-5 שעות או לילה)

חצי כוס פתיתי סויה קטנים יבשים (לא חובה, אבל תורם למרקם). אפשר לקנות במשקל בניצת הדובדבן

בטטה בינונית

גזר

בצל

3-4 שיני שום

2-3 עלי מנגולד או חופן עלי תרד או גם וגם

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

1-2 גבעולי סלרי (ללא עלים)

חצי כוס טחינה גולמית (אפשר להמיר ב-2 ביצים)

רבע-חצי כוס קמח עדשים כתומות

תבלינים:

כפית מלח, פלפל כמה שאוהבים

כפית כמון

כפית זרעי כוסברה טחונים

חצי כפית כורכום

כפית בהרט לקציצות

     

מבשלים את המאש עד ריכוך. מסננים ומניחים בקערה.

 

את פתיתי הסויה משרים לכמה דקות במיים רותחים עם מעט מלח וכורכום. סוחטים היטב בידיים ומוסיפים לקערה. לא להשתמש בפתיתי הסויה הגדולים, כי זה יפריע לקציצות להתגבש.

 

מכניסים למג'ימיקס את כל הירקות וטוחנים בפולסים. שימו לב לא לטחון למחית חלקה. סוחטים בידיים ומוסיפים לקערה (אפשר לשתות את המיים האלה. זה כמו מיץ ירקות). אם אין מג'ימיקס אפשר לגרר בפומפייה.

 

מוסיפים לכל התערובת טחינה גולמית או ביצים, לשים היטב. מוסיפים קמח עדשים כדי "לייבש" את התערובת, כמה שנדרש עד שמתקבלת תערובת שניתן להכין ממנה קציצות.

 

מכינים את הקציצות. מניחים על נייר אפייה ואופים חצי שעה, עד שהן מתגבשות והתחתית מעט משחימה. אחרי 20 דקות מברישים אותן עם שמן זית, שלא יתייבשו.

 

ואפשר גם לטגן קלות, עם מעט שמן במחבת.

 

נשמרות במקרר עד שבוע. ועומדות יפה גם בהקפאה.

 

טובות כארוחה לצד סלט או דגן מבושל או בתוך פיתה כוסמין וירקות, כשצריכים צידה לדך

 

לוואטה - אפשר להמיר את הסלרי והפרוזיליה בבטטה נוספת. לשים לב לא לייבש אותן יותר מדי באפייה. אפשר לטגן

לפיטה - מצויינות כפי שהן

לקאפה - פחות בטטה, יותר עלים ירוקים. מומלץ לאפות 

 

 

 
share
עוד מתכונים: