רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

קרקר אורז צבעוני

קרקרים טעימים ובריאים כשמתחשק משהו קריספי ומלוח ורוצים להשאר בגבולות הנשנוש הבריא
קרקרים ביתיים
  חומרים (ל-2 תבניות קרקרים):       הכנה:  
 

 

כוס אורז עגול מלא

 

חצי כוס פשתן - מושרה בכוס מים לכמה שעות (מינימום שעה)

 

1/2  כוס שומשום שחור או לבן או חצי חצי

 

1/2 כוס גרעיני חמנייה אפשר חצי גרעיני דלעת

כפית מלח איכותי. אפשר קצת יותר או פחות לפני הטעם

 

וריאציות:

 

לקרקר צהבהב: חצי כפית כורכום. או כפית אם אתם אוהבים כורכום

 

לקרקר ירקרק: כפית אורגנו

 

לקרקר ירוק ממש: כפית אבקת ספירולינה

 

לקרקר אדום: כפית פפריקה אדומה או מעושנת

     

 

משרים את הפשתן במים למינימום שעה, עד שהמים הופכים לריריים.

טוחנים את האורז העגול לאבקה, אפשר בבלנדר חזק או במג'ימיקס. לא כדאי להשתמש בקמח אורז, זה פחות טוב לקרקרים.

מערבבים את כל החומרים, מלבד תיבולי הצבעים.

אם רוצים להכין קרקרים בכמה צבעים (כדאי!) - מחלקים את התערובת ומוסיפים את התיבול-צבע הרצוי (במקרה הזה אולי כדאי להכפיל את הכמויות)

מרדדים בין שני ניירות אפייה משומנים קלות, עד שמתקבל עלה דק ואחיד.

מסירים את הנייר העליון ומניחים עם התחתון בתבנית אפייה.

אופים כ-15-20 דקות, ב-180 מעלות. 

שוברים ביד לחתיכות גסות, מי שמעדיף צורות יותר "מסודרות" אפשר לנסות גם עם סכין.


אם הקרקרים לא יצאו מספיק קראנצ'ים לטעמכם אפשר גם אחרי החיתוך להכניס לתנור לעוד כמה דקות, עדיף בטורבו.

 

מאחסנים בקופסא אטומה. 

יכול להיות נשנוש או ארוחת בוקר, עם אבוקדו, פסטו, גבינת שקדים ועוד ועוד.

 

ממש טעים גם עם ריבה. בייחוד הקרקרים הירוקים עם הספירולינה!

 

 

 

לוואטה: פחות מתאים

לפיטה: עדיף עם אורגנו/כוסברה

לקאפה: מתאים. כדאי עם הרבה כורכום ויותר גרעיני דלעת

 

 

 

share
עוד מתכונים: