רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

ריבת שזיפים ואגוז מוסקט

יש בריבה הזאת מעט מאוד סוכר. היחס הסטנדרטי הוא בדרך כלל קילו (!) סוכר לקילו פרי. החיסרון היחידי בריבה הזאת הוא שהיא אינה נשמרת לאורך זמן
ריבת שזיפים ואגוז מוסקט
  חומרים:       הכנה:  
  קילו שזיפים (אני מעדיפה את המאורכים)
3/4 כוס סוכר קנים חום
2 לימונים
חצי כפית (או יותר) אגוז מוסקט מגורר
צנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת
      מגלענים את השזיפים ומניחים בסיר יחד הם הסוכר, מיץ הלימון ורבע כפית אגוז מוסקט ומבשלים על אש קטנה עד שהסוכר מתחיל להתקרמל ומתקבלת ריבה. כשעה-שעה וחצי
כשהריבה מוכנה מוסיפים את יתרת האגוז מוסקט (כדאי לטעום קודם) ומניחים להצטנן.
בינתיים מעקרים את הצנצנת, מייבשים אותה היטב ומכניסים פנימה את הריבה.
כדאי לאחסן את הריבה במקרר, שוב בגלל מיעוט הסוכר, שבריבות 'רגילות', משמש כחומר משמר.

איך מעקרים?
מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים לתוכו את צנצנת הזכוכית והמכסה למספר דקות, מוציאים ומניחים להתייבש.
דרך נוספת: להכניס לתנור חם. שימו לב שאין גומייה במכסה או כל דבר אחר שעשוי להינמס או להישרף

טוב לפיטה וקאפה
ואטה - להמעיט באגוז מוסקט
 
share
עוד מתכונים: