רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

שייק תאנים והל

כשאין תאנים טריות אפשר להשתמש בדבלה - תאנה מיובשת. לתוספת לחלוח, ניתן להשרות אותה במיים לרבע שעה לפני הכנת השייק. יכול לשמש גם כארוחת בוקר קטנה כשלא ממש רעבים. מושלם לטיפוסי פיטה
שייק תאנים
  חומרים לכוס אחת:       הכנה:  
 

 2-3 תאנים טריות או 1-2 דבלות (שהן מתוקות יותר!)

כוס חלב שקדים/שיבולת שועל/אורז

שמינית-רבע כפית הל טחון

     

 פותחים את התאנים לוודא שהן נקיות מתולעים, מכניסים לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים.

 

לעיבוי וכדי שיהיה קצת יותר משביע - אפשר לטחון יחד גם חופן שקדים שעברו השריה

 

מצוין לפיטה

לוואטה - כדאי להוסיף גם מעט ג'ינג'ר טרי או יבש כדי לחמם מעט. עדיף עם חלב שיבולת שועל

לקאפה - פחות מתאים. אם כן - להפחית במספר התאנים. להעדיף חלב אורז או מיים. לתבל עם ג'ינג'ר

 
share
עוד מתכונים: