רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

תבשיל דוחן עם בטטה והל

הרבה סיבות טובות לא להירתע מדוחן ולאכול אותו: הרבה חלבון. ולמעשה נחשב לחלבון מלא בפני עצמו. לא מכיל גלוטן. משביע ולא משמין. הטריק עם דוחן הוא פשוט. אם משרים אותו לכמה שעות ושוטפים היטב כמה פעמים, הוא מאבד מהטעם המעט מריר שלו ונהיה מאוד טעים!
תבשיל דוחן ובטטה
  חומרים:       הכנה:  
 

 

כוס דוחן

 

2 כוסות מים

 

בטטה גדולה או שתיים קטנות

 

בצל סגול קטן (או לבן)

 

מעט שמן זית או קוקוס

 

כפית (או מעט יותר) ג'ינג'ר יבש או טרי מגורר

 

כפית זרעי כוסברה טחונים

 

רבע כפית הל - לא חובה

     

 

משרים את הדוחן לכמה שעות. לא כדאי לוותר על ההשריה. שוטפים היטב מספר פעמים במיים קרים.

 

קוצצים את הבצל ומזהיבים קלות עם מעט שמן זית. מוסיפים את זרעי הכוסברה והג'ינג'ר.

 

חותכים את הבטטות לריבועים בינוניים (לא קטנים מדי) ומוסיפים לסיר ומאדים כמה דקות נוספות. מוסיפים את הדוחן השטוף והמושרה, ומכסים ב-2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש עד שהתבשיל מוכן. מתבלים בהל ומגישים.

 

 

דוחן מצוין לקאפה (כי הוא מייבש וחמים). ספציפית במנה הזאת הבטטה קצת פחות מתאימה ואפשר להמיר אותה בכל ירק אחר. אם נשארים עם הבטטה - אפשר להוסיף עוד תבלינים חריפים נוגדי קאפה כמו פלפל שחור וזרעי חרדל


פיטה -  להוסיף יותר בטטה ופחות ג'ינג'ר

 

ואטה - יותר בטטה ויותר שמן גם בבישול וגם לאחר מכן

 

 
share
עוד מתכונים: