רוצים לקבל ממני עדכונים על סדנאות, מתכונים ומאמרים חדשים?
שם:
דוא"ל:

תבשיל זרעי שיפון, חומוס וכרשה

גם זרעי השיפון וגם החומוס סופחים ומייבשים. טוב למצבי השמנה ועודף לחות. מתאים ליום חורף קר
גרעיני שיפון וחומוס
  חומרים:       הכנה:  
 

כוס זרעי שיפון מושרים ללילה

 כוס גרגרי חומוס מושרים ללילה

 חצי כוס אורז מלא עגול. רצוי מושרה כמובן.

אפשר גם רק כמה שעות

 2-3 כרשות. החלק הלבן

כפית זרעי כמון

כפית זרעי כוברה טחונים/כתושים

 פלפל שחור

 מלח סלעים

 מעט שמן זית

 חופן פטרוזיליה טרייה

חופן כוסברה טרייה

לימון

גרעיני דלעת או קאשיו (קלויים ל-2-3 דקות במחבת יבשה) לקישוט

     

מבשלים בסיר עם מים את החומוס לחצי בישול. מסננים מהמים.

קוצצים את הכרשה (החלק הלבן) לטבעות ומזהיבים עם מעט שמן זית. מוסיפים את זרעי הכמון והכוסברה וקולים מעט. מוסיפים את הדגנים (האורז והשיפון), מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים 5 כוסות מיים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

 כשהתבשיל מוכן בוזקים מעליו את הכוסברה והפטרוזיליה הטרייה, מעט לימון וגרעיני דלעת או קאשיו ומגישים.

דרך הכנה נוספת:

 מבשלים את החומוס וזרעי השיפון עד לריכוך. מסננים מהמים ומניחים בצד.

בסיר נפרד מזהיבים את טבעות הכרשה ביחד עם זרעי הכמון והכוסברה. מוסיפים לחומוס והשיפון המבושלים, מוסיפים מלח, פלפל, מעט לימון ואת העלים הירוקים.

מצוין לקאפה ופיטה
ואטה -פחות מתאים. במידה וכן - להוסיף הרבה שמן זית או טחינה

 
share
עוד מתכונים: